Corupţia sectorului public confirmata de Transparency International

Corupţia sectorului public confirmata de Transparency International

0 411

Regimul Basescu a performat ridicand la un nivel inimaginabil CORUPTIA, multiplicand retelele mafiote, bagand institutiile statului, prin numirea politica conducerilor, in mocirla jafului public. S-a mers pana acolo ca a fost contractate credite de la FMI, CE si BM, pentru a avea ce sa se fure!

Mai mult de jumătate dintre români consideră că sectorul public este afectat de flagelul corupţiei, potrivit unui studiu întocmit de Transparency International, în care cele mai „curate” ţări sunt Danemarca, Finlanda şi Suedia.
Cu toate acestea, România, depăşită în acest top de state precum Bhutan, Botswana, Insulele Capului Verde, Insulele Seychelles, Rwanda, Iordan, ori Namibia, şi-a îmbunătăţit indexul, care măsoară percepţia cetăţenilor, comparativ cu ultimii trei ani.proteste-bucuresti-CORUPTIA UCIDE
Şpaga, una dintre cele mai grave probleme ale României, sursa corupţiei”. Regimul Basescu a performat ridicand la un nivel inimaginabil CORUPTIA, multiplicand retelele mafiote, bagand institutiile statului, prin numirea politica conducerilor, in mocirla jafului public.
Astfel, în studiul din 2015 România are un indice de 46, în timp ce în 2012 a avut 44, iar în ultimii doi ani, 43. De menţionat că cifra 100 indică o ţară curată, iar 0, una profund coruptă.
Printre ţările care şi-au îmbunătăţit indexul se numără Grecia (care are acelaşi indice ca România în 2015), Senegal şi Marea Britanie, în timp ce în altele s-a constatat o înrăutăţire a situaţiei: Australia, Brazilia, Libia, Spania şi Turcia.
Transparency International menţionează că indicele corupţiei din sectorul public nu este echivalent cu absenţa acestui flagel din alte ramuri economico-sociale. Unul dintre exemplele amintite de TI este cazul companiei suedezo-finlandeze TeliaSonera – unde Stockholmul deţine 37% din acţiuni – care este anchetată pentru o presupusă mită de milioane de dolari în Uzbekistan.
Un alt detaliu semnificativ este şi faptul că 10 din cele mai corupte ţări din lume se află în topul statelor cu o fragilă situaţie militară.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.