Coruptia care sufoca romanul

Coruptia care sufoca romanul

0 108

?


Toate valorile morale acumulate de generatii de romani sunt pe cale de a fi anulate de o clasa politica dementa, ignoranta si dusmanoasa cu propriul popor.


Aproape 2/3 dintre romani considera ca, la noi, un om obisnuit nu poate avea succes fara sa fie corupt. Adica nu poti sa faci nimic in tara fara a da sau lua mita ori de a te folosi de pozitia detinuta in vederea obtinerii de favoruri.


Incredibil?


Nu. Totul este cat se poate de adevarat si de real. Asa arata ultimul sondaj INSOMAR, care le confirma pe celelalte, anterior facute tot de ei sau de altii asemenea lor. A se vedea cel mai recent sondaj despre coruptia din politie, din Ministerul de Interne, care isi mai spune si al Reformei Administrative, adica – MIRA.


Peste 80% dintre romani considera ca nivelul coruptiei a crescut sau a ramas la fel dupa aderarea Romaniei la UE.


Astfel, 53% dintre repondenti considera ca nivelul coruptiei a ramas la fel dupa aderare, 30% considera ca acesta a crescut si numai 17 procente apreciaza ca a scazut nivelul coruptiei. Aproximativ 60% dintre cei intervievati cred ca eficienta institutiilor anticoruptie nu s-a modificat dupa aderare, iar 17 procente considera ca a scazut.


Alte date din sondaj.


Institutiile cel mai influentate politic:  • primariile, cu 78,9%,
  • consiliile judetene, cu 76,6%,
  • parlamentul, cu 74,5%.
  • DNA, cu 53,1 procente,
  • Directia Anticoruptie din cadrul Ministerului Internelor, cu 48,9%,
  • Institutia Avocatului Poporului, cu 41,1%.

Studiul a fost comandat de Asociatia pentru Implementarea Democratiei si realizat de INSOMAR in perioada 10-17 octombrie, pe un esantion de 1226 de persoane, fiind reprezentativ pentru populatia Romaniei de peste 18 ani.


Eroarea maxima admisa garantata, cu o probabilitate de 95%, este de 2,8 procente.


Toate semnalele de alarma care sunt trase de astfel de sondaje, de prezenta, indiferenta si absenta la vot, de campaniile de presa (in care aproape nu e ministru sau parlamentar sa nu fie mentionat in topul coruptiei) sunt inutile?


Controlul asupra institutiilor statului, a grupurilor mafiote -conducatoare in ?partide, aflate in „alternanta negociata” la putere, ne face viata imposibila, …ne izgoneste din propria tara.


Suntem o tara ocupata de de un dusman diabolic si pervers supranumit „clasa politica romaneasca”.


Pana cand?


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.