Corul UNISON din Brasov invitat la Festivalul de la Sankt Petersburg

Corul UNISON din Brasov invitat la Festivalul de la Sankt Petersburg

0 156

Corul de copii UNISON din Brasov a primit invitatia din partea Festivalului International coral de la St. Petersburg, Rusia, sa sustina doua concerte in cadrul acestui eveniment, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa postat pe site-ul corului. Organizat si promovat de Ministerul culturii, Administratia Prezidentiala si Guvernul din St. Petersburg, Festivalul International Coral din Rusia este unul dintre cele mai importante de acest fel si aduna pe scena lui coruri si artisti din: Austria, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Ungaria, Polonia, Romania si Rusia. Invitatia adresata dirijorului brasovean, Geroge Dumitrascu si managerului Cristian Fieraru, a venit din partea doamnei Iulia Broido, care a selectat cate un singur cor de copii din Romania, Ungaria si Bulgaria, sa participe in calitate de invitati. Corul de Copii Unison din Brasov este singurul cor de copii din Romania selectat sa participe la acest Festival Coral. Toate costurile sunt suportate de organizatori.
Evenimentul este cu atat mai deosebit cu cat se va desfasura in perioada „Noptilor albe din Sankt Petersburg”: Cu siguranta este un dar pentru Corul de copii Unison. Sub Cercul Polar vom fi patrunsi de frumos, cultura, arta si mirific. In putine taramuri din lume s-a nascut atata poezie, admiratie si literatura precum la Sankt Petersburg. Da, aici, unde noi „alesii” vom cant si numai Dumnezeu ne va intelege intensitatea emotiilor, bucuria si daruirea.”, a declarat Gerge Dumitrascu.
Programul corului brasovean in Rusia arata in felul urmator:
ST. PETERSBURG CHOIR FESTIVAL / RUSIA
30 MAI – Plecare la St Petersburg
31 MAI – Concert Unison – Elagin Island / St. Petersburg
01 IUNIE – Concert Unison – Alexandrinsky Theatre / St Petersburg
02 IUNIE – Vizite muzee, obiective turistice, shopping.
03 IUNIE – Reintoarcere in Romania
Corul de copii UNISON a fost infiintat la Brasov, in data de 8 decembrie 2001, cand a avut loc o „timida” festivitate de deschidere. La evenimentul respectiv au luat parte cei 23 de copii inscrisi si parintii, rudele si prietenii lor, dar si personalitati ale orasului si presa locala.
Pe parcursul anilor au fost inscrisi in cor peste 200 de copii din Brasov, Codlea, Ghimbav, Harman.
Corul de Copii UNISON se baseaza pe autofinantare.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.