Corp nou si modern pentru Colegiul National Dr. Ioan Mesota

Corp nou si modern pentru Colegiul National Dr. Ioan Mesota

0 573
Lucrarile de constructie au demarat deja; anul viitor, unitatea va avea 12 sali de clasa noi, biblioteca, secretariat si cancelarie, intr-un nou corp de cladire. Aici isi vor putea tine cursurile peste 800 de elevi si profesori ai colegiului centenar brasovean, in urma unei investitii de peste 7,6 milioane de lei.
Reprezentantii municipalitatii au verificat modul in care au demarat lucrarile pentru construirea noului corp de cladire al Colegiului National ,,Dr. I. Mesota”. Pana in prezent au fost demolate ateliere si a fost dezafectat chioscul existent in curtea scolii.
Lucrarea presupune extinderea spatiului de invatamant prin construirea unui corp de cladire cu regim de inaltime P + 4E  si o suprafata utila de 2621 mp. Accesul in cladire va fi asigurat printr-un foaier, iar la etajele superioare se va ajunge folosind scarile exterioare si un lift pentru patru persoane.
Cladirea Colegiului National Dr. I. Mesota a fost construita intre anii 1962-1964 si are 17 sali de clasa, laboratoare, secretariat, grupuri sanitare si anexe. Imobilul a fost reabilitat termic iar sistemul de incalzire este modernizat si terasa hidroizolata. Atit elevii cit si profesorii aveau mare nevoie de noi spatii.
Extinderea la Colegiul Mesota  este un proiect multianual, finantat integral cu fonduri de la bugetul local. Valoarea investitiei este de 7.661.034,84 lei, cu TVA inclus.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.