CORONAVIRUS va împinge alegerile locale mai la… toamnă!

CORONAVIRUS va împinge alegerile locale mai la… toamnă!

0 92

Tema alegerilor locale, un eveniment politic care poate „parazita” eforturile autorităților în lupta cu pandemia virală ce a cuprins planeta ar trebui eliminată din orice dezbatere publică. Astfel administrația de la orice nivel s-ar concentra doar pe rezolvarea problemelor legate de gestiunea neutralizării virusului. Poate că ar trebui introdus în Parlament, în regim de urgență, un proiect care să stabilească data alaerilor undeva prin septembrie. Deculaplata de la spectrul alegerilor locale administrația publică locală nu ar avea scuze legate de implicarea doar in rezolvarea problemelor cetățenești.

Marcel Ciolacu

PSD pledează pentru amânare
Întrebat la B1TV dacă este de părere că alegerile locale ar trebui amânate, Ciolacu a răspuns: „Vom vedea cum decurg lucrurile. Am văzut ce s-a întâmplat în Franţa. A fost un fiasco forţarea alegerilor locale în acest context, s-a şi anulat turul doi din Franţa. Cred că mai avem timp să discutăm aceste lucruri, să vedem în ce parte se îndreaptă… Este o opţiune şi amânarea alegerilor locale”.

Pro România vrea alegeri în septembrie
Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat, marţi, că alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie.
„Războiul contra Epidemiei de Coronavirus este tot ce contează acum/grija faţă de oamenii afectaţi direct şi indirect/măsurile pentru asigurarea serviciilor de sănătate, pensii, salarii, educaţie – în această perioadă de criză! Alegerile locale programate în luna iunie în România trebuie amânate pentru septembrie, acum nu este timp de bătălii politice şi campanii electorale – totul trebuie să fie despre Războiul contra Epidemiei de coronavirus – şi despre măsuri contra crizei economice!”, a scris Ponta pe Facebook.

UDMR consideră că alegerile locale ar trebui amânate cu şase luni
„Prioritatea numărul unu trebuie să rămână sistemul de sănătate al oamenilor şi încercarea de a întârzia răspândirea virusului, ca să nu putem presiune prea mare pe sistemul sanitar, pe instituţiile statului.
Nu ne rămâne altceva decât să respectăm indicaţiile specialiştilor şi deciziile autorităţilor. Aceasta este prioritatea numărul unu. După aceea, economia – ce facem cu întreprinderile mici şi mijlocii, fiindcă acolo este baza, şi cât de repede trebuie să iasă Guvernul cu nişte măsuri şi după aceea putem să ne gândim şi la alegerile locale, dar nu în iunie”, a argumentat liderul UDMR, Kelemen Hunor.
„De aceea, din punctul nostru de vedere, o amânare de până la şase luni este o soluţie rezonabilă, undeva la sfârşit de septembrie-început de octombrie vor fi organizate aceste alegeri, nu împreună cu alegerile parlamentare, bineînţeles. Mai trebuie o lege organică, aşa cum este prevăzut în Codul Administrativ”, a adăugat Kelemen Hunor.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.