Coronavirus, Raed Arafat și ,,guvernul meu”

Coronavirus, Raed Arafat și ,,guvernul meu”

1 150

Coronavirus, Raed Arafat și ,,guvernul meu”
Vom începe cu o notă de reamintire. După ce s-a văzut președinte și și-a instalat ,,guvernul meu” Iohannis și-a asmuțit ,,lătrăii războiului” împotriva medicului… Raed Arafat. Arafat a fost motivul pentru care Guvernul (SIE) Mihai Răzvan Ungureanu a căzut, ceea ce a șubrezit puterea lui Traian Băsescu și implict a ,,binomului” care îl sprijinea din umbră. Odată cu ,,eliminarea” lui Crin Antonescu și promovarea roboțelului cu baterii austriece și glas de R2D2 și după o luptă dură ,,care pe care” cu ,,ciuma roșie” coordonată de ,,dictatorul” Dragnea ( care, apropo, după ce a pierdut în 2019 alegerile europarlamentare în mai puțin de 24 de ore era în arest, caz unic în lunga istorie a dictatorilor din istoria umanității ) binomul a revenit cu un zâmbet larg – zîmbet instalat cu un program primit pe linia Berlin – Bruxelles împreună cu un manual progresist de promisiuni și un contract de cedare gratuită a pădurilor, gazelor naturale, etc către cyborgii corporatiști – la Cotroceni.
Apoi au făcut un recurs la memorie, memoria serverelor unde ne sut înregistrate toate convorbirile și și-au amintit de Arafat. Primii care au sărit la acesta au fost Vlad Voiculescu, fostul ministru tehnocrat al Sănătății, și… Dacian Cioloș. Au urmat atacuri și de la Ministerul de Interne. Toți vroiau gâtul lui Raed Arafat. Sistemul nu uită și nu iartă. Atunci, în mod neașteptat în apărarea sa a sărit o altă victimă colaterală a regretabilului caz colectiv, Victor Ponta ce spunea în 10 decembrie 2019: ,,în cazul unui accident cine doriţi să vă salveze: Raed Arafat sau de Vlad Voiculescu şi Dacian Cioloş?” ( vedeți aici legătura spre articol http://infobrasov.net/ponta-in-cazul-unui-accident-cine-doriti-sa-va-salveze-raed-arafat-sau-de-vlad-voiculesc-si-dacian-ciolos/ ).
Vi se pare actuală întrebarea?
Acum două săptămîni nu era. Apariția coronavirusului a schimbat discursul public. O scurtă apreciere
Dacă în urmă cu doar două săptămâni tema principală a discursului public gravita în jurul anticipatelor și a ,,guvernului meu” atât de drag lui Iohannis, a faptului cât de competent este Câțu și cum o să curgă lapte și miere dacă Parlamentul va fi format doar din ciracii președintelui, acum totul s-a schimbat.
În urmă cu aproximativ o lună principala temă a ministrului sănătății era să micșorăm pe repede înainte fondurile pentru sistemul public de sănătate în favoarea celui particular – pentru efiecientizare, apropo vi se mai pare o idee ,,smart” dragi propagandiști ai binomului? Apropo unde ești în cazul unei probleme reale măi Victor Costache? Pentru că în timp ce Raed Arafat sau Alexandru Rafila comunicau populației măsurile pentru lupta împotriva coronavirusului și lucrau în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ministrul Sănătății, nea Victor Costache, era de negăsit.
Misterul a fost rezolvat de jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob care a identificat și motivul: sâmbătă seara, Victor Costache petrecea la restaurantul.. Isoletta. Jurnalistul spune că ,,Mici confuzii guvernamentale: sâmbăta seara, sistemul sanitar combătea coronavirusul cu izoleta, iar ministrul Sănătății (la pachet cu cel al Culturii) combătea de zor la ,,Isoletta”…Cu cîteva ore înainte se anunțase primul caz in București, deci merita sărbătorit…”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob. Unde sunt protestele? Unde sunt revoltații ce iau lumină de la Iphone zdrobind incompetența și corupția? A, nu există aplicație care să combată coronavirusul cum combate corupția? Păcat, revenim.
Acum trei luni tema binomului resuscitat era jos Arafat. Din fericire românii au făcut o ,,Petiţie pentru susţinerea lui Raed Arafat”. Probabil români cu opinii divergente dar cu logică și bunul simț necesar nu doar ,,românii mei” ai președintelui Iohannis care după ce a spus că este vorba de o simplă gripă – o gripă ce a izolat total prin carantină o țară întreagă precum Italia – a plecat rapid la munte să-și numere în izolare …casele, cum ar spune Năstase.
Astfel încît mult hulitul Arafat a a anunțat, duminică, că ,,vârful” infecțiilor de coronavirus va fi atins în România de Paște. Amintim ca Paștele Ortodox va fi in acest an 19 aprilie .
Șeful departamentului Situații de Urgență din cadrul MAI a mai precizat că, după o perioadă de ,,acalmie”, virusul va reveni la sfârșitul toamnei anului 2020.
Noroc pentru noi că Arafat nu a fost demis, că vine vremea caldă, concediile și implicit eroii străzii implicați în lupta anticoruție revin în forță, căci vara este o perioadă ce nu priește virusului, spun specialiștii.
Din păcate va urma un nou sezon rece, unde spun specialiștii, coronavirus poate recidiva. Ori dacă nu se fac anticipate coronavirus poate fi cel mai mare dușman al binomului și al ,,guvernului meu”!
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Acum nu numai că nu mai vor capul lui Arafat, dar până și de guvernare au ajuns să fugă toți ca șobolanii! Așa că e posibil ca într-o bună zi să ne trezim și cu Palatul Cotroceni la fel de gol ca și Palatul Victoria.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.