La sediul Federaţiei Europene de handbal a avut loc tragerea la sorţi, în cupele europene de handbal. La feminin, în Cupa EHF, Corona Braşov va înfrunta, într-o dublă manşă, echipa poloneză Pogon Baltica Szczecin. Adversara echipei braşovene a ocupat locul 3 în ediţia trecută a campionatului Poloniei, dispunând în finala mică, după o dublă vitorie, de Start Elblag. În actuala ediţie a campionatului polonez, Pogon Szczecin ocupă primul loc în clasament, cu 11 puncte, după şase meciuri disputate. În turul al doilea al Cupei EHF, echipa din Polonia a trecut, după victorii în ambele manşe (31-23 şi 28-19), de echipa elveţiană Brühl Handball. În sezonul trecut al cupelor europene, Pogon Szczecin a fost finalistă a Cupei Challenge. Echipa poloneză are un lot format preponderent din jucătoare autohtone, cu două excepţii : Hanna Yashchuk, din Belarus şi chiar Costa Maia da Silva, din Brazilia.

Conform calendarului EHF, meciul tur este programat în week-end-ul 14/15 noiembrie, la Braşov, iar returul peste o săptămână în Polonia.

Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov : ,,Vom juca în compania unei echipe care reprezintă şcoala poloneză de handbal, o şcoală bună care poate pune probleme dacă nu o tratezi cu seriozitate. Am văzut că echipa pe care o vom intâlni are câteva jucătoare foarte bune, mai ales pe extreme, acolo de unde se machează constant, atât de pe partea stângă cât şi de pe partea dreaptă. Ştiu că mizează foarte mult pe contraatac astfel că trebuie să ne luăm toate măsurile de precauţie pentru ca acest lucru să nu le iasă în joc. Noi vrem să facem un meci cât mai bun, este un joc de cupe europene în care trebuie să arăţi tot ce ai mai bun, şi cu siguranţă cu acest gând vom intra în teren. Fără doar şi poate vom juca la victorie în ambele meciuri, pentru a ne califica în turul următor”.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.