A sosit timpul ca echipa braşoveană de handbal să se alinieze ediţiei din acest an a cupelor europene. În ultimii doi ani, echipa braşoveană a ieşit din competiţie, prematur, adică din momentul debutului. Anul acesta, Corona se confruntă cu polonezele de la Pogon Baltica Szczecin, vicelidera la zi a campionatului Poliniei. ,,Dubla” contează pentru turul al treilea din Cupa EHF şi, spre deosebire de ediţiile anterior amintite, se va disputa exclusiv în deplasare, adică în Polonia. Despre aceste confruntări, au oferit declaraţii două jucătoare şi antrenorul Bogdan Burcea.

Cristina Zamfir: ,,Așteptăm cu mult interes cele două meciuri din Polonia și bineînțeles că ne dorim să câștigăm pentru a ne califica mai departe. știm despre ele că sunt lidere în campionatul polonez, că au două extreme foarte bune și mai multe jucătoare care ne-ar putea pune probleme. Ne dorim să anihilăm punctele lor forte, iar în final să obținem o victoria în ambele meciuri”.

Andreea Pricopi: ,,Vor fi două meciuri dificile care contează foarte mult atât penmtru noi cât și pentru publicul nostru. Va fi destul de greu, pentru că jucăm două meciuri în două zile consecutiv, dar cu toate acestea trebuie să ne mobilizăm, să dăm totul în teren. Trebuie să trecem cu bine de această săptămână și să dovedim că putem face față și în cupele europene, unde ne dorim un parcurs cât mai lung”.

Bogdan Burcea: ,,Avem de a face cu o echipă foarte bine organizată, care joacă acasă în fața unei săli pline, o echipă cu ambiții de cupele europene care cu siguranță va juca meciul pentru calificare, așa cum ne dorim și noi, de altfel. Față de anul trecut, s-au întărit foarte tare, au o braziliancă de 1.94, care din ce am observat este folosită mai mult pe faza de atac, pentru că apare foarte rar pe lista marcatoarelor. Au și extreme foarte bune și după cum arată foaia de joc, acolo unde se regăsesc foarte multe jucătoare, au un joc combinativ. Cu toate astea noi trebuie să ne concentrăm la ce avem de făcut, să ne facem jocul așa cum l-am pregătit, pentru că este clar că mergem cu gândul de a obține calificarea în turul următor. Vor fi două meciuri în mai puțin de 24 de ore, astfel că nu avem foarte multe de schimbat de la un joc la altul, însă este important să facem un prim joc bun pentru a intra în cel de-al doilea cu mai puțină presiune pe noi. Cred că dincolo de tot va conta foarte tare forma de moment. Noi am făcut și jocuri foarte bune în acest sezon, dar am făcut, de asemenea și jocuri de care nu suntem mândri. Trebuie însă să ne adunâm și să jucăm handbalul pe care îl știm mai bine și să facem totul pentru calificare”.

Delegația brașoveană va pleca vineri pe calea aerului la Berlin, urmând ca de acolo să facă un drum de maxim 2 ore cu autocarul, până la Szczecin.
Primul meci cu Pogon Baltica Szczecin se va juca sâmbătă, de la ora 17.00, ora României, urmând ca a doua partidă să se dispute duminică, de la ora 16.00, ora României.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.