Corona Folk Festival din nou la Brasov

Corona Folk Festival din nou la Brasov

0 82

In urma succesului deosebit inregistrat de prima editie a festivalului-concurs de muzica folk „Corona Folk Festival”, Asociatia „Libris Cultural” impreuna cu Primaria Brasov vor organiza la Opera Brasov, in perioada 16-17 octombrie 2008, cea de-a doua editie a festivalului.
Au confirmat participarea in recital: Silvan Stancel, Heidi si Zachary Schmidt (S.U.A.), Ada Milea, Nicu Alifantis, Grupul Partaj (Tatiana Stepa si Magda Puscas), Augustin Fratila, Zoia Alecu, Vasile Seicaru.
Inscrierile la concurs se pot face pana la data de 13 octombrie 2008.
Festivalul-concurs isi propune sa promoveze muzica folk, sa stimuleze valorile interpretative, sa descopere si sa lanseze talente autentice precum si sa popularizeze creatiile acestora.
Festivalul-concurs se adreseaza tuturor tinerilor cu calitati componistice si interpretative, cu varsta de maxim 45 de ani. Participarea in concurs poate sa fie individuala sau in grup.
In vederea asigurarii unei participari care sa prezinte un grad ridicat de exigenta si competitivitate este organizata o preselectie in data de 16 octombrie 2008, la Opera Brasov (Brasov, str. Bisericii Romane nr. 51), la ora 10.00, in fata juriului festivalului-concurs. Neparticiparea la preselectie atrage dupa sine neparticiparea la concurs.
Concurentii respinsi in etapa de preselectie nu beneficiaza de cazare si masa din partea organizatorilor.
In urma preselectiei, vor ramane in concurs concurentii stabiliti de juriu.
Ordinea intrarii in concurs se decide prin tragere la sorti. Concurentii vor respecta intocmai precizarile organizatorilor cu privire la intrarea in concurs si repetitii.
Dupa etapa de preselectie, concurentii admisi in concurs vor beneficia de cazare si masa din partea organizatorilor pentru doua zile : joi, 16.10.08 si vineri, 17.10.08..
Dupa prima zi de concurs, vineri 17.10.2008, ora 12.00 va fi anuntata lista de participanti la Gala Laureatilor.
Repertoriul trebuie sa arate in felul urmator: fiecare concurent va avea pregatite pentru preselectie si concurs 2 piese muzicale compozitie proprie sau prelucrari. Valoarea si dificultatea repertoriului, originalitatea interpretarii, prezenta scenica constituie criterii pe care juriul si organizatorii le considera de baza in vederea acordarii dreptului de participare la concurs.
PREMII
Se vor acorda urmatoarele premii:
Marele Premiu – 1500,00 lei
Premiul I – 1200,00 lei
Premiul II – 1000,00 lei
Premiul III – 800,00 lei

Informatii suplimentare privind „Corona Folk Festival” Brasov puteti obtine accesand pagina de internet de pe site-ul: www.libriscultural.ro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.