Corona Braşov a terminat pe locul 6 în turneul internaţional de handbal feminin ,,Bucharest Trophy”, disputat în perioada 20 – 23 august 2015. Rezultatele înregistrate de Corona la „Bucharest Trophy”: 

Corona – HCM Baia Mare 31 – 29 (16-16)

Au marcat. – Zamfir 11, Hotea 4, Chiper 4, Pricopi 4, Ciuciulete 3, Neagu 2 şi Briscan 1. 

CSM Bucureşti – Corona 29 – 23 (14-10)

Pentru Corona au marcat: Cartaş 8, Zamfir 7, Briscan 4, Chiper 2, Hotea 1 şi Neagu 1. 

Corona – Vardar Skopje 26-27 (14-10)

Au marcat: Zamfir 8, Chiper 7, Hotea 2, Pricopi 2, Briscan 2, Dincă 2, Ciuciulete 1, Cartaş 1 şi Mîrcă 1.

Declaraţii

Bogdan Burcea, antrenor Corona: ,,A fost un turneu extrem de util pentru că am jucat în compania unor formaţii foarte puternice care ne-au arătat exact unde suntem cu pregătirea şi ce mai trebuie pus la punct până la startul sezonului. Mai avem câteva lucruri de retuşat până la prima etapă, cea de la Râmnicu Vâlcea. Suntem pe drumul cel bun, cu siguranţă. Când am plecat spre Bucureşti mi-am dorit foarte tare să ne atingem anumite obiective tehnico tactice şi eu cred că le-am atins, iar din acest punct de vedere pot spune că sunt încrezător că vom deveni o echipă constantă care stă bine în teren. Una peste alta, eu sunt mulţumit de participarea la acest turneu şi consider că odată ce la echipă se vor prezenta şi Ţăcălie, Raţiu şi Dedu în poartă vom sta din ce în ce mai bine pentru că vom avea mai multe opţiuni.


Camelia Hotea, căpitan de echipă:,,Un turneu benefic pentru noi pentru că am întâlnit echipe foarte puternice care joacă de ani de zile în Liga Campionilor. Ne bucurăm foarte tare că ne-am ridicat la nivelul lor şi am reuşit să facem ce ne-am propus în teren. De asemenea, important este că am jucat cu dezinvoltură chiar şi în comoania unor nume grele din handbalul mondial. Asta ne dă încredere în noi şi în ce putem face în teren. Acum însă trebuie să lăsăm în urmnă acest turneu şi să ne concentrăm pe ce urmează, şi anume pe startul campionatului, pentru că vrem să luăm maxim de puncte din primele două jocuri în deplasare, cu HCM Râmnicu Vâlcea şi Universitatea Cluj. Apoi va urma primul joc acasă şi aşteptăm cu nerăbdare întîlnirea cu suporterii. Sperăm din tot sufletul să ne susţină cel puţin la fel de mult ca în sezonul trecut, pentru că i-am simţit cu adevărat alături de noi mai ales în partidele importante, în care ne-au împins practic de la spate şi ne-au ţinut în joc. Le mulţumim şi îi aşteptăm la sală şi în acest sezon„. 

Din lotul echipei Corona, trei jucătoare, Camelia Hotea, Laura Chiper, Georgiana Ciuciulete au rămas la Bucureşti pentru reunirea lotului naţional care va susţine timp de două zile o serie de teste fizice. La echipa naţională se va prezenta şi portarul Denisa Dedu. De asemenea, tehnicianul Bogdan Burcea a rămas şi el în capitală, urmând ca marţi seara să revină cu cele patru handbaliste la Braşov. Corona va debuta în ediţia de campionat 2015/2016 cu un meci în deplasare în compania echipei HCM Râmnicu Vâlcea.

Dorin Duşa

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.