S-a încheiat campionatul Ligii Naţionale de handbal feminin. La capătul unui sezon dificil, cu multe partide, Corona Braşov şi-a îndeplinit obiectivul fixat la începutul campionatului (locurile 1-3), intrând astăzi în posesia medaliilor de bronz ale ediţiei 2014-2015! Al doilea meci al confruntării pentru locurile 3-4, s-a disputat astăzi în sala sporturilor din Braşov, între Corona şi HCM Roman, după ce în prima partidă, jucată la Roman, Corona a terminat învingătoare. În meciul de astăzi, HCM Roman a dat totul pe teren, pentru că nu avea altă şansă. Oaspetele au condus aproape toată prima repriză, Corona revenind spre finalul primei părţi, când dealtfel a trecut pentru prima dată în avantaj : 11-10, scor la pauză. Repriza a doua a fost încrâncenată, foarte disputată, cu multe faze spectaculoase. Echipa braşoveană a avut în dese rânduri avantaj de unul sau două goluri, dar, de fiecare dată, HCM Roman a revenit şi a menţinut suspansul, egalând sau chiar preluând conducerea : 13-11, 13-13, 15-14, 15-16, 18-17, 20-19, 23.22, 23-23! Ultimul minut a fost dramatic. Corona Braşov a preluat conducerea, cu 26-25, iar HCM Roman a avut ultimul atac,când mai erau 30 de secunde de joc şi când spera măcar la aruncările de la 7 m. Cu 15 secunde înainte de finalul celor 60 de minute, misiunea oaspetelor de a forţa egalarea părea că se simplifică, după ce Corona a rămas în inferioritate numerică. Nu a fost aşa, pentru că tensiunea finalului de meci şi-a spus cuvântul, iar jucătoarele antrenate de Florentin Pera au scăpat mingea în afara suprafeţei de joc! Aşa s-a scris istoria finalei mici a campionatului, care a adus echipei braşovene locul trei şi medaliile de bronz ale ediţiei, după 26-25, cu HCM Roman

Bogdan Burcea, antrenor Corona Braşov a declarat : ,,Suntem foarte bucuroşi, după un sezon foarte greu, cu probleme, cu accidentări. Le felicit pe fete, felicit publicul, pentru faptul că a fost alături de noi şi la bine şi la rău. Cred că am obţinut maxim în acest campionat. Am încercat să răzbatem între aceste două mari forţe ale campionatului, în finală, dar nu s-a putut mai mult.”

Au marcat : Zamfir 6, Neagu 5, Apetrei 3, Dincă 3, Pricopi 3, Tudor 2, Chiper 1,Hotea 1, Brădeanu 1, Bondar 1

Au jucat : Dedu (Mârcă) – Chiper,Tudor, Apetrei, Brădeanu, Zamfir, Hotea (Bondar, Pricopi, Neagu, Briscan, Dincă)

Titlul de campioană naţională a revenit echipei CSM Bucureşti,care, după ce s-a impus în prima partidă, disputată în Capitală, a câştigat şi la Baia Mare, încheind seria confruntării pentru titlu, cu scorul de 2-0!

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.