Coroane si jerbe de flori de Ziua Veteranilor de Razboi

Coroane si jerbe de flori de Ziua Veteranilor de Razboi

0 621

Militari, oficialitati si brasoveni au asistat in Piata Unirii la defilarea garzii de onoare constituita din Vanatori de Munte, jandarmi si militari din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Anul acesta se implinesc 114 ani de la instituirea in Romania a calitatii de veteran de razboi, prin Decretul Regal semnat de Regele Carol I la 29 aprilie 1902, pentru fostii luptatori participanti la razboiul de independenta din 1877-1878.

Militari, oficialitati si brasoveni au asistat in Piata Unirii la defilarea garzii de onoare constituita din Vanatori de Munte, jandarmi si militari din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta:
Anul acesta se implinesc 114 ani de la instituirea in Romania a calitatii de veteran de razboi, prin Decretul Regal semnat de Regele Carol I la 29 aprilie 1902, pentru fostii luptatori participanti la razboiul de independenta din 1877-1878. Participantii la ceremonia organizata in Piata Unirii au depus coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut. Primarul George Scripcaru ii indeamna pe brasoveni sa se gandeasca in fiecare zi la cei care s-au luptat de-a lungul anilor si sa le poarte recunostinta vesnica.
Ziua Veteranilor de Razboi se sarbatoreste in fiecare an la data de 29 aprilie in semn de recunoastere a meritelor veteranilor de razboi pe campurile de lupta pentru apararea independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si a intereselor Romaniei.veterani3
Si prefectul Ciprian Bancila considera ca faptele de eroism ale veteranilor de razboi au realizat, de fapt istoria Romaniei.
Categoria veteranilor de razboi ii include, alaturi de eroii din razboiul de independenta, pe cei care au luptat in primul si in al doilea razboi mondial si pe supravietuitorii acestor doua conflagratii. Cativa dintre ei, incarcati de ani, au fost prezenti ieri la ceremonia din Piata Unirii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.