,,Cornul si laptele” va fi asigurat din prima zi de scoala

,,Cornul si laptele” va fi asigurat din prima zi de scoala

0 92
Licitatia pentru desemnarea furnizorilor din programul „Cornul si laptele” se va desfasura abia pe 25 septembrie, insa, autoritatile judetene au dat asigurari ca toti elevii vor beneficia de aceste produse inca din prima zi de scoala. „Am incheiat niste conventii cu firmele care furnizeaza astfel de produse, respectiv o negociere directa pe baza contractelor si a preturilor de anul trecut. Firmele care s-au incadrat in acele prevederi contractuale vor furniza produsele in scoli pana ce licitatia va fi adjudecata”, a precizat consilierul judetean Sebastian Grapa.
Pentru stabilirea valorilor contractelor, CJ a luat in calcul 56.000 de elevi si prescolari beneficiari si o durata a anului scolar de 178 de zile. Consiliul Judetean Brasov a decis sa organizeze doua licitatii separate pentru furnizarea produselor incluse in Programul „Laptele si Cornul” pentru anul scolar 2012 – 2013, dupa ce, initial, dorea incheierea unui acord-cadru privind livrarea acestor produse de un singur operator economic, pe o perioada de patru ani.
Astfel, anuntul privind organizarea licitatiei pentru furnizarea laptelui si a iaurtului a fost postat pe site-ul Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP) pe 24 august, iar ofertele pot fi depuse pana pe 24 septembrie. Valoarea contractului este de 5,98 milioane de lei, fara TVA.
Pentru furnizarea produselor de panificatie (cornuri, batoane sau biscuiti uscati), ofertele pot fi depuse pana in 25 septembrie, valoarea estimata a contractului fiind de 3,38 milioane de lei.
Cautam firme cu experienta in domeniu si nu firme de apartament, cum s-a intamplat atunci cand aceste contracte erau derulate prin intermediul primariilor si s-au trezit apoi cu produse vechi aduse copiilor. Pentru a fi eligibile, firmele trebuie sa fi derulat maximum doua contracte de furnizare similare in ultimii trei ani si sa detina minimum 15 vehicule speciale, astfel incat sa poata transporta produsele in toate zonele judetului”, a mai explicat Sebastian Grapa.
 
Iulian Rinder

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.