Corneliu Porumboiu mentine stafeta ridicata pentru regizorii romani

Corneliu Porumboiu mentine stafeta ridicata pentru regizorii romani

0 94

Daca anul 2007 i-a apartinut in totalitate regizorului Cristian Mungiu, se pare ca in 2008? vom avea mai multi cineasti care vor incanta lumea.


Fiind un film care a primit aprecieri imediat de la lansare,?”A fost sau n-a fost?” al regizorului Corneliu Porumboiu a ajuns si el in America. Si, la fel ca predecesorul sau, „4 luni, 3 saptamnai si 2 zile”, filmul regizorului vasluian este apreciat de lumea cinematografului de peste ocean.


????????????Acesta se afla in fruntea listei cu cele mai bune filme din 2007, publicata de criticul de film V.A. Musetto in ziarul „The New York Post”. Caracterizat drept „o satira ilara”, filmul lui Porumboiu se afla in optiunile criticului inaintea unor filme ca „Monstrul” („The Host”), al regizorului din Coreea de Sud Joon-ho Bong si „Rescue Dawn” de Werner Herzog. Interesant este faptul ca pe lista de filme apreciate de Musetto nu se regaseste nici unul dintre filmele nominalizate la Premiile Oscar.


??????????? Pe plan europen, „A fost sau n-a fost?”, a fost Castigator al trofeului Camera d’Or si al premiului Label Europa Cinema la Cannes 2006. A mai castigat si 3 premii la TIFF 2006: Cel mai bun film din competitie, Cel mai bun film din cadrul Zilelor Filmului Romanesc si Premiul publicului.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.