Corneliu Coposu comemorat la Brasov

Corneliu Coposu comemorat la Brasov

0 54

Ieri, la Brasov, reprezentantii PNTCD Brasov l-au comemorat la Catedrala din Piata Sfatului pe liderul taranist, Corneliu Coposu. Evenimentul a avut loc cu ocazia implinirii a 14 ani de la trecerea in nefiinta a marelui om politic. Le eveniment au luat parte un numar important de membri ai organizatiei locale al Partidului Taranist Roman Crestin-Democrat, dar si lideri de la Bucuresti.
Nascut la Bobota, in judetul Salaj, pe 20 mai 1914, Coposu a avut o viata tumultoasa, suferind ani grei de temnita pe vremea comunismului. Important politician roman, detinut politic in perioada comunista, senator si presedinte al Partidului National Taranesc dupa Revolutie, a decedat pe 11 noiembrie 1995, la Spitalul Universitar, ca urmare a unui neoplasm pulmonar. A fost inmormantat la Cimitirul Bellu Catolic, fara funerarii nationale, dar sute de mii de romani au venit sa-l conduca pe ultimul drum.
In perioda 1937-1940 a fost secretar personal permanent al lui Iuliu Maniu, pe care il insoteste in toate misiunile si negocierile politice importante purtate cu negociatorii occidentali si cu liderii partidelor politice din coalitia antihitlerista. I s-a incredintat cifrul secret al corespondentei diplomatice prin care Opozitia negocia iesirea Romaniei din Axa si intoarcerea ei catre aliatii traditionali.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.