Corn pe jumatate mancat si ambalat – la o scoala din Sibiu

Corn pe jumatate mancat si ambalat – la o scoala din Sibiu

0 288

La Scoala 20, din cartierul Gusterita, un elev de 10 ani a descoperit, cand sa despacheteze cornul primit prin programul „Lapte-Corn”, ca ceva muscase deja bine din acesta. Produsul era ambalat si nu se poate pune problema sa fi fost rupt si apoi reambalat.
Baiatul de 10 ani s-a dus cu cornul acasa, pentru a le arata si parintilor muscatura din cornul primit. Acestia au alertat Oficiul pentru Protectia Consumatorului, care au deschis o ancheta in acest caz.
Parintii copilului sunt revoltati si pe buna dreptate. “Norocul lui ca nu l-a desfacut si nu a mancat din el! A ajuns acasa, m-am uitat la cornul copilului sa vad ce cornuri le aduce. M-am revoltat pentru ca de doua sau trei zile le da lapte stricat! De chestia asta stie conducerea scolii! Eu ma tem pentru binele copiilor si stiu sigur ca asta e afacerea cuiva in detrimentul copiilor”, crede Dumitru Draghici, tatal copilului.
Inspectorii Protectiei Consumatorului au observat ca produsul era si expirat pe langa faptul ca avea o muscatura de rozatoare. “In primul rand, vina e a distribuitorului, dar daca scoala observa acest lucru, trebuie sa opreasca distributia acestor produse, mai ales daca vad ca sunt expirate”, a spus inspectorul OPC, Lucia Kanycska.
Inspectorul s-a deplasat cu tot cu parinte la Scoala 20 unde au avut o surpriza si mai mare. Nu doar cornul era expirat. Atat laptele, cat si cornurile din program erau depozitate intr-un spatiu impropriu, intr-o magazie a scolii si nu in frigidere, cum ar fi trebuit. Produsele stricate riscau, sa ajunga oricand pe masa copiilor care invata la Scoala 20. Inspectorul Lucia Kanycska a invinut de toata aceasta problema pe directoarea scolii, pentru ca daca nu se respecta temperature de 2 pana la 4 grade Celsius la lapte, acesta se poate strica oricand.
Directoarea Adina Grecu se disculpa si spune ca are frigider, dar este prea mic. Tocmai de aceea a depozitat produsele intr-o magazie. “Avem un frigider avem, dar nu este suficient de incapator pentru toate produsele care ne sunt aduse. Va trebui sa gasim o incapere in care sa le depozitam, dar momentan nu dispunem de ea”, a declarat Adina Grecu.
Toate aceste probleme au atras atentia si mai marilor judetului, care in urma celor aproape 80 de sesizari primite sunt dispusi sa intrerupa definitiv contractele cu principalii furnizori ai produselor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.