Corlatean despre suspendarea lui Geoana

Corlatean despre suspendarea lui Geoana

0 81

Senatorul PSD Titus Corlatean spune ca cererea a de la presedintia Senatului “este nefundamentata si nu va avea castig de cauza. Asta deoarce ar deschide niste precedente neplacute si ar transforma Parlamentul intr-o scena de razboi, iar acest lucru se va intoarce impotriva PD-L”.
Titus Corlatean mai spune ca cerea de suspendare a lui Mircea Geoana, formulata de PD-L arata „o atitudine politica si o strategie politica penibila si degradanta”.
„E vorba de o strategie bazata pe forta si impunerea cu forþa a unor obiective ce incalca regulamentul Senatului, deciziile CCR si o practica de 20 de ani in Parlamentul Romaniei. Este prima data cand cineva indrazneste sa modifice cu forta regulile si practica parlamentara in legatura cu grupul senatorilor asa-zisi independenti”, a declarat Corlatean.
Acesta considera ca atitudinea pe care Mircea Geoana, in calitate de presedinte al Senatului a avut-o, este una regulamentara, fundamentata pe deciziile din Biroul permanent de marti si pe regulamnetul Senatului si decizia CCR.
Corlatean a catalogat demersul PD-L drept „politicianist, nedemocratic” si nu ii acorda prea multe sanse de izbanda, „caci altfel ar deschide o cutie a Pandorei si ar deschide o succesiune de acte de revansa care s-ar intinde pe multi ani si ar fi nedemocratice”.
Intrebat daca este de acord cu decizia Biroului Permanent, Titus Corlatean a spus ca este vorba de o regula care a functionat 20 de ani in Parlament si pana acum nu a fost contestata.
„Atunci cand cineva pleaca, acest lucru atrage o consecinta asupra individului. Votul electoratului care a generat o anumita configuratie politica a grupurilor parlamentare la momentul constituirii Parlamentului, dupa vot, trebuie respectat, el nu poate fi afectat de o actiune la nivel individual. Astfel, toata practica parlamentara de pana acum spune ca, odata ce ai plecat dintr-un grup, acel grup are dreptul sa propuna un inlocuitor apartinand grupului, in comisia respectiva. Ceea ce a functionat pana acum este firesc sa functioneze si de acum inainte, iar grupul PD-L a facut, pentru prima oara in istoria parlamentarismului, o chestiune care incalca aceste norme si practici”, a punctat Corlatean.

Din cele declarate de Corlatean se pare ca pedelistii au cam intins coarda cu care mai bine si-ar scarpina pielea care ii mananca.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.