Coresi tipareste cu tehnica IBM legenda Tractorului

Coresi tipareste cu tehnica IBM legenda Tractorului

0 108

Americanii de la IBM s-au instalat intr-una din halele dezafectate de pe fosta platforma Tractorul. Cel mai cunoscut concern care activeaza in domeniul IT vine astfel in primul oras din Transilvania si al doilea din tara, dupa Bucuresti. Specialistii din Statele Unite au declarat ieri, cu ocazia inaugurarii primului centru IBM din Brasov, ca au fost atrasi sub Tampa de asemanarile dintre de natura investitionala si de mentalitate dintre comunitatea brasoveana si cea din Germania. De altfel, centrul recent inaugurat va folosi drept personal angajati cunoscatori ai limbii germane.
Instalarea americanilor de la IBM pe amplasamentul fostei uzine Tractorul este, cu siguranta, benefica pentru economia brasoveana. Dar este, in acelasi timp, un semn ca exploatarea fostei platforme brasovene sleieste tot mai mult speranta – ce-i drept, inca de la inceput firava – ca productia de tractoare va mai fi reluata vreodata aici. Asta in ciuda asigurarilor pe care le dadeau noii proprietari ai locatiei – compania Flavus Investitii – imediat ce preluau terenul si halele fostei uzine. In toamna anului trecut, investitorii de la Flavus prezentau planurile futuriste ale viitoarelor amenajari. E drept ca proiectele prevad conservarea portii de intrare si a aleii strabatuta altadata de pasii a zeci de mii de muncitori, dar initiativa este mai degraba o concesie sentimentala facuta vremurilor de glorie ale uzinei Tractorul. Pe langa gigantismul proiectului rezidential Coresi care va inflori aici, iluzoria investie in tractoare este atat de pipernicita incat nici n-o sa se vada printre peretii de sticla ai mall-urilor si cladirilor de birouri ce vor inflori aici alaturi de blocuri la cheie. De altfel, reprezentantii Flavus au anuntat deja ca primul obiectiv ce urmeaza a fi dat in folosinta pe fosta platforma va fi un mall.
Coresi este pus, iata, sa tipareasca cu tehnologie IBM, legenda tractorului de sub Tampa. Nu stiu ce afinitati germane au vazut americanii in balada asta. Poate doar ca balaurul imobiliar de astazi este ceva mai mare decat dragonul din Cantecul Nibelungilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.