Coreenii vor scotoci prin gunoaiele brasovenilor

Coreenii vor scotoci prin gunoaiele brasovenilor

0 147

Asiaticii se arata interesati de sortarea si anihilarea deseurile de care se debaraseaza localitatile din judet. O delegatie din Coreea de Sud se afla in aceste zile la Brasov pentru a inspecta mai multe gropi de gunoi. Insotiti de reprezentanti ai Prefecturii si ai Agentiei pentru Protectia Mediului, vizitatorii asiatici analizeaza posibilitatile de reciclare oferite de cele mai mari halde de gunoi din judet. Brasovul risca amenzi usturatoare din partea Uniunii Europene daca nu inchide toate gropile neconforme pana in data de 16 iulie.
De la intrarea in Uniunea Europeana, Romania a derulat mai multe actiuni de aliniere la normele europene de protectie a mediului inconjurator si de reciclarea a deseurilor. Daca pana acum autoritatile romane si-au permis sa tergiverseze strategiile de conformare la cerintele Uniunii, n-o mai pot face. Pana in 16 iulie, Romania trebuie sa-si inchida toate gropile de gunoi neconforme, considerate adevarate „ bombe ecologice”.
Coreenii sunt, se pare, specialisti in sortarea si reciclarea deseurilor. Eficienta acivitatilor pe care le presteaza este atat de mare incat doar un procent de 5% de gunoi mai ramane neutilizat dupa interventia echipelor de reciclori. Aceeasi eficacitate se regaseste in accelerarea perioadei de degradare a deseurilor, care se vor dezagrega in doar 6-8 luni, in vreme ce, in prezent, gunoaiele colectate in haldele existente au nevoie de 20-30 de ani pentru a disparea.
Delegatia coreeana a vizitat deja gropile de langa Sacele si Codlea si urmeaza sa le inspecteze si pe cele din Tara Fagarasului. Asiaticii vor reveni la Brasov peste doua saptamani,cand vor comunica prefecturii rezultatele studiului realizat in aceste zile si costurile reciclarii deseurilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.