Copiii sub 4 ani nu pot locui la Cernavoda

Copiii sub 4 ani nu pot locui la Cernavoda

0 69

Vesti alarmante de la Greenpeace. Oraganizatia a anuntat ca a solicitat auritotilor romane sa renunte la planurile de construire a inca doua reactoare nucleare de tip CANDU 6 la Cernavoda, ca urmare a concluziilor noului raport solicitat de Greenpeace, care arata ca aceste reactoare nu sunt sigure si sunt prea periculoase pentru a fi construite.
Crisanta Lungu, coordonatorul de campanii de energie in cadrul Greenpeace Romaniei, a afirmat in acdrul unei conferinte de presa: „Reactoarele de la Cernavoda nu respecta standardele moderne. Guvernul Romaniei si companiile din proiect trebuie sa renunte la planurile de construire a reactoarelor Cernavoda 3 si 4”.
Partea si mai proasta o aflam de la Jan Haverkamp, specialist in energie nucleara la Greenpeace Europe, care a precizat ca, desi Romania are nevoie de energie nucleara, Cernavoda nu este o localitate in care un copil sub patru ani sa poata locui. „Deoarece reactoarele CANDU 6 au acelasi design ca cele de la Cernobil, autoritatile de reglementare din Germania si Statele Unite nu ar fi de acord niciodata cu construirea lor. Daca Romania continua construirea reactoarelor Cernavoda 3 si 4, este foarte clar ca trateaza populatia Romaniei ca pe niste cetateni second hand carora li se va furniza o centrala nucleara second hand”, a mentionat Jan Haverkamp.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.