Copiii strazii din Brasov vor fi monitorizati

Copiii strazii din Brasov vor fi monitorizati

0 86

Organizatia Internationala a Muncii vine sa aiba grija de copii strazii din Romania. Tot mai multi copii ajung pe strada, iar autoritatile locale sau cele nationale par sa nu aiba nicio solutie pentru acesti cetateni ai tarii.
Astfel, aceasta organizatie doreste ca, in colaborare cu binecunoscuta organizatie «Salvati Copiii », sa tina evidenta a aproximativ 350 de copii care muncesc deja in strada sau risca sa faca acest lucru pentru a supravietui. Se intentioneaza salvarea acestor copii care pot fi exploatati prin munca sau pot ajunge sa cerseasca.
Pentru ca este un prioiect destul de delicat si care necesita implicarea a cat mai multor persoane cu pregatire profesionala in domeniu, vor fi cooptati 46 de asistenti sociali, cadre didactice si reprezentanti ai Echipelor Intersectoriale Locale. De asemenea, se vor organiza sesiuni de formare a 20 de copii sau tineri. Cu totii vor actiona in cadrul componentei « educatie de la egal la egal ».
Brasovul este si el implicat in acest proiect, iar reprezentantii din orasul nostru se vor intalni cu cei din alte orase pentru discutarea masurilor ce ar putea fi luate in aceasta privinta. Celelalte orase incluse in program sunt : Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi si Timis.
Acestia vor colabora cu Echipele Intersectoriale Locale si Sistemul de Monitorizare a Muncii Copilului, urmand ca odata cu finalizarea cercetarii, a monitorizarii si dupa notarea observatiilor, acestea vor fi inaintate Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului spre a fi analizate.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.