Copiii romani din Italia vor studia limba romana

Copiii romani din Italia vor studia limba romana

0 58

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, si Ministrul Instructiei Publice din Italia, Giuseppe Fioroni, au semnat sambata, 25 august, la Rimini, Declaratia comuna de intentie privind implementarea proiectului privind predarea de limba, cultura si civilizatie romaneasca in scolile din Italia.


Potrivit documentului, cursul optional va fi introdus gradual, incepand cu anul scolar 2007- 2008, in unitatile scolare de toate nivelurile, in care sunt prezenti elevi de origine romana. Totodata, Ministerul Educatiei din Romania va sprijini perspectivele intensificarii studiului limbii italiene in Romania.


In discutiile ce au precedat semnarea Declaratiei, cei doi ministri au subliniat buna colaborare care exista intre cele doua state, exprimandu-si in continuare sustinerea bilaterala pentru proiectele in domeniul educatiei. Atat Cristian Adomnitei, cat si Giuseppe Fioroni, au reliefat numeroasele legaturi comune care exista intre cele doua state. Pe de alta parte, cei doi demnitari au pus accentul, in discutiile lor, si pe importanta lectoratelor romanesti, respectiv, italiene, in promovarea limbii, culturii si civilizatiei celor doua tari.


?


Concursuri pentru dascali


Peste 100 de dascali au sustinut la sfarsitul saptamanii trecute interviul pentru a ocupa 20 de locuri la catedra. Consursuri s-au desfasurat si in Spania si Italia.


Pentru Italia, rezultatele vor fi afisate pentru pe 5 septembrie, iar pentru Spania – pe 30 august. Profesorii si invatatorii care vor preda in aceste tari vor fi platiti cu ora. Un dascal va putea castiga 30 de euro pe ora.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.