Copiii romani agresati in scolile din Italia

Copiii romani agresati in scolile din Italia

0 109


Atmosfera creata de autoritatile italiene si de presa in jurul comunitatii romanesti a determinat un val de xenofobie din partea italienilor. Pana si elevii au ceva de impartit cu colegii romani. Acestia din urma sunt agresati verbal si fizic, fiindu-le practic teama sa mai mearga la scoala. Acest aspect a fost reclamat de Asociatia culturala Tera Nova din Italia.


Este foarte usor sa dai vina pe romani pentru toate relele si sa asmuti pana si copiii impotriva lor. Nu putem sa nu ne asumam faptele comise de unii conationali ai nostri, dar nici nu putem fi de acord cu atitudinea politicienilor italieni care pun paie pe foc. Pana la urma nu avea asa de mare importanta nationalitatea criminalului in cazul Giovannei Reggiani. Un individ a savarsit o fapta grava pe teritoriul Italiei si trebuie sa raspunda, acolo ori aici, dupa cum spune Legea. Dar insistenta cu care s-a vorbit despre “romanii criminali”, a condus la o adevarata rascoala impotriva comunitatii romanesti. Situatia imi aminteste de felul in care anumite publicatii de la noi vorbeau despre senatorul PSD care…, ?deputatul PSD care, etc. Nu fapta era cea incriminata ci mai degraba apartenenta politica. Asa s-a nascut partidul de corupti (nu ca n-ar fi fost coruptie in PSD, dar nici alte partide nu-s mai breze). Si in cazul Giovannei Reggiani se procedeaza la fel, nu crima este cea condamnata, ci comunitatea de romani.


Ce vina au acestia, mai ales niste micuti care si asa au poate probleme de adaptare, ca un nemernic a comis o asemenea fapta? Si pana una alta de ce s-a permis construirea acelor tabere improvizate si de ce italienii au tacut atata vreme? Daca prima cosmelie aparuta ar fi fost distrusa imediat iar cetatenii fara acte in regula trimisi acasa nu s-ar fi ajuns aici. Dar italienii au lasat sa rasara ca din pamant baraca dupa baraca.


Si autoritatile romane au o mare vina: cum au permis acestor indivizi, multi recidvisti, sa treaca granita? Aveau astia fete de excursionisti sau ce? In timp ce multi dintre cetatenii romani sunt supercontrolati la granita, tocmai cei mai dubiosi ies fara probleme! Trebuie luate masuri rapide si corecte, daca nu vrem sa ne facem de ras si mai mult ?in fata lumii intregi!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.