Copiii de gradinita din Brasov invata sa fie ecologisti

Copiii de gradinita din Brasov invata sa fie ecologisti

0 100

Copii de azi, viitorul de maine. In ultimul timp omenirea s-a gandit sa faca gesturi cat mai “ecologice” cu putinta. Imbucurator este faptul ca la aceasta miscare mondiala a aderat si tara noastra.
Primii copilasi care vor invata in fiecare zi despre cum putem avea o planeta sanatoasa sunt micutii Gradinitei numarul 26, de pe strada Neptun din cartierul Gemenii. In cadrul gradinitei se va derula un proiect intitulat „Proiectul Gradinitei Ecologice”, proiect care a fost realizat in colaborare cu Agentia Pentru Protectia Mediului, Consiliul Local si firma de salubritate Urban. Copiii care sunt inscrisi aici, dar si cei care vor veni dupa ei vor invata zilnic sa colecteze selectiv gunoaiele, sa nu arunce nimic pe jos, sa foloseasca materiale reciclabile, pe scurt, sa aiba grija de mediu.
Toate acestea vor fi invatate cu ajutorul desenului si cantecelor pe care educatoarele le-au pregatit special pentru aceasta noua etapa in care a intrat invatamantul prescolar brasovean. Pentru inceput micutii au facut intr-una dintre clase o adevarata „gradina de legume”.
Imediat ce timpul le va permite, cu totii vor iesi sa reamenajeze curtea Gradinitei si vor ajuta si la curatarea zonelor verzi din apropierea institutiei de invatamnt.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.