Copiii cu dizabilitati vor putea sa se joace in Parcul Central

Copiii cu dizabilitati vor putea sa se joace in Parcul Central

0 199

Prin construirea, in Parcul Central,a unui parculet in care copiii cu dizabilitati sa se poate juca in voie alaturi de ceilalti copii, Primaria Brasov a facut ca Brasovul sa faca un pas important spre Europa. Daca in tarile membre ale Uniunii acest lucru a devenit ceva normal, in orasul nostru acest lucru parea ceva de neimaginat. Totusi, prin alocarea, din bugetul Consiliului Local a a unei sume de aproximativ 45.000 de euro, in orasul nostru s-a inaugurat „Lumea Copiilor”. Alaturi de Primaria Brasov si de Consiliul Local, firme precum Comprest, Vectra sau Urban au facut ca acest lucru sa se realizeze intr-un timp destul de scurt.


Acest parc este destinat copiilor cu handicap locomotor. La inaugurare au venit copii cu probleme insotiti de parinti, dar si personalitati locale, in frunte cu primarul George Scripcaru care declara bucuros ca: „In acest parc copiii cu dizabilitati nu se vor mai simti marginalizati.”


Parcul cuprinde dispozitive aduse din Italia: un castel de lemn care are rampa de acces, un trenulet din lemn, leagane facute special pentru copiii cu dizabilitati, rotative, toate dotate cu rampa de acces.


O alta veste buna este ca acest parc nu va fi singurul. In cel mai scurt timp, in Brasov vor mai fi inaugurate alte 4 astfel de locatii. Primii beneficiari vor fi locuitorii din cartierele Racadau si Scriitorilor, urmand ca, pana la venirea iernii, si in Poiana Brasov sa se deschida un astfel de parc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.