Copiii buni ajung olimpici, copiii rai ajung unde vor ei

Copiii buni ajung olimpici, copiii rai ajung unde vor ei

0 61

Facand o paralela cu titlul unei carti, „Fetele bune ajung in rai, fetele rele unde vor ele“,dascalii unor talentati elevi de la clasele a VI-a si a VII-a s-au gandit ca, negresit, elevii buni ajung olimpici, elevii rai ajung unde vor ei.
Ca atare, opt copii, olimpici la limba si literatura romana, au starnit, prin aplecarea spre studiu, compasiunea unor profesori. Poate ca dascalii s-au topit la gandul ca daca elevii le vor calca pe urme si vor deveni niste bieti profesori, vor avea de mancat o paine amara, asa ca s-au gandit din timp cum sa le-o indulceasca.
Elevii au primit drept premiu pentru prestatia la olimpiada cate un exemplar din cartea „Eu et Al” , scris? de Alex Tocilescu, plina de texte pornografice. Premiu cu mesaj: iata care este adevaratul drum in viata. Citat decent: „Delia se asaza pe penisul meu si ?ncepe sa se miste, de parca ar calari un calut electric, ?n care bagi o moneda ca sa porneasca”.
Precis e mai rentabil sa fii parte activa in diverse filmulete postate pe net, ori “sa practici meseria” pe centura si sa intri in abisurile placerii decat sa te chinui sa patrunzi misterele literaturii.
Ce Eminescu, ce Calinescu, ce Sadoveanu? Sex cu nabadai, limbaj provocator de roseata in obraji si anatomie aplicata, asta e viitorul!
Partea cea mai savuroasa a povestii este ca respectiva recompensa a fost achizitionata din banii parintilor, de catre parinti (cum este acum moda la premii) si doar daruita de profesorii care au recomandat cartea respectivilor parinti. Acestia din urma, constiinciosi, au dat fuga la librarie si fara sa stea pe ganduri ori sa citeasca vreun pasaj au cumparat “educativa” carte cadorisindu-si odraslele.
Daca elevii si-au insusit aquis –ul (un termen la moda, inclusiv in grila de bac), ori daca le-au fost smulse cartile din mana inainte sa-si desavarseasca pregatirea sexuala este greu de spus. La fel de greu este de inteles cum de niste profesori s-au gandit sa puna asa ceva in mana elevilor de-a VI-a, sustinand ca nu au citit lucrarea. Pai dupa ce s-au orientat, cand au recomandat-o? Dupa culoarea copertii, dupa numarul de pagini, dupa grosime? Ar fi interesant de stiut cum de s-a ajuns la o astfel de situatie intr-o tara unde fetite de 12 -13 ani devin mamici, unde niste copile sunt violate la 11 ani si cer cu disperare avorturi, unde elevii practica sexul in grup si sexul oral incepand de la clasa a VI-a i se mai si pozeaza pentru ca intreg globul sa le admire ispravile (pai, nu e de mirare, s-ar zice ca asta ii invata la scoala).
Vazand astfel de anomalii parca iti vine sa ceri revenire la uniforma, cordeluta, unghii taiate, controlate zilnic si alte de-alea de pe vremurile de trista amintire. Trista, netrista, elevii erau elevi, dascalii si familiile ii ocroteau, un dascal care ar fi dat elevului o astfel de carte ar fi fost pus la zis, iar elevii care ar fi facut ce fac unii acum ar fi ajuns la Scoala de Corectie. Prea au luat-o lucrurile razna!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.