Copii romani, traficati in Marea Britanie

Copii romani, traficati in Marea Britanie

0 167

Bande de infractori straini aduc in Marea Britanie copii, unii dintre ei in varsta de numai trei luni, si se folosesc de acestia pentru a pacali sistemul de asigurari sociale si pentru a obtine beneficii mai mari, fraudand astfel statul britanic cu milioane de lire sterline, relateaza Sunday Times in editia electonica. Potrivit unei investigatii a ziarului, orasul Tandarei din Romania pare sa fie baza unei astfel de retele.
Copiii sunt luati de la familiile lor, adusi in Regatul Unit si folositi pentru obtinerea, in mod fraudulos, de ajutoare sociale, in baza unor documente de imigrare si dovezi de angajare falsificate, scrie Sunday Times in editia online.
In multe cazuri, minorii sunt traficati cu complicitatea parintilor lor. Ei sunt apoi „antrenati” sa comita infractiuni de strada si sunt incredintati unor adulti cu care nu sunt inruditi si care pretind guvernului britanic beneficii sociale, platite in conturi controlate de traficanti.

„Operatiunea Golf”, de anihilare a bandelor de romani
Politia Metropolitana din Marea Britanie a declansat la inceputul acestei luni o operatiune de amploare impotriva acestor retele, finantata cu un milion de lire sterline. Autoritatile britanice au gasit probe care leaga aceste retele de crima organizata din tara noastra. Patru copii adusi din Romania au fost preluati de serviciile sociale, in urma interventiei politiei, in nord-estul Londrei.
Avand numele de cod „Operatiunea Golf”, investigatia politistilor britanici a scos la iveala dovezi privind fonduri obtinute ilegal in valoare de peste 100.000 de lire (circa 115.000 de euro), intr-un caz o familie primind 24.000 de lire (peste 27.000) de euro numai prin falsificarea datei unor documente.
Intr-un alt caz de folosire a copiilor traficati, o astfel de retea este suspectata ca a falsificat documente pentru cel putin 500 de cereri de ajutor social, valoarea inselaciunii fiind estimata la 4,5 milioane de lire sterline (peste 5 milioane de euro).

Orasul Tandarei – baza unor retele de traficanti romani
Cu banii obtinuti de pe urma fraudarii sistemului britanic de beneficii publice, infractorii straini si-au construit vile si si-au cumparat masini de lux in tarile de origine. Tandarei, un orasel din Romania, reprezinta baza unor astfel retele, suspectate ca duc copii in Marea Britanie, releva actiunea intreprinsa de politia britanica, prezentata in ancheta ziarului Sunday Times.
Aproape 100 de case noi, impunatoare, evaluate la 20 de milioane de lire (23 de milioane de euro), au fost construite in ultimii cinci ani la Tandarei, iar politisitii londonezi cred ca au fost ridicate cu banii obtinuti din fraudarea statului britanic.

Sursa: HotNews.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.