Copii minoritatilor obligati sa invete romaneste

Copii minoritatilor obligati sa invete romaneste

0 109

O propunere legislativa a parlamentarilor PC, privind modificarea legii invatamantului a fost adoptata tacit luni de catre Camera Deputatilor, dupa ce ?Comisia de invatamant respinsese aceste initiative legislative.


Prin aceasta modificare, in ultimul an din invatamantul prescolar, copii apartinand minoritatilor nationale vor face un an pregatitor in vederea invatarii limbii romane.


Initiativa legislativa mai prevede ca in invatamantul primar, gimnazial si liceal disciplina limba romana se va preda dupa manuale si programe scolare pentru toti elevii cetateni romani indiferent de etnie.


O alta propunere legislativa a parlamentarilor PC adoptata luni tacit de Camera Deputatilor se refera la modificarea statutului cadrelor didactice in sensul ca acele cadre didactice care predau limba si literatura romana in localitatile unde cetatenii de etnie romana sunt minoritari vor beneficia de un spor salarial echivalent cu salariu mediu brut pe economie care se adauga la salariul de baza.


Aceste propuneri legislative semnate printre altii si de presedintele PC, Dan Voiculescu, au avut termen de dezbatere 5 noiembrie, iar acest termen fiind depasit ele au fost considerate adoptate tacit.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.