Copii din sapte tari se vor intrece la Victoria

Copii din sapte tari se vor intrece la Victoria

0 124

Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Protopopiatul Fagaras si Parohia Ortodoxa Romana din orasul Victoria, judetul Brasov, organizeaza cea de-a treia editie a Festivalului International de Toaca „Cantecul care zideste”. La concurs se vor intrece in batut toaca copii din sapte tari, cel mai mic concurent avand doar trei ani. Micii concurenti vin din mai multe judete ale tarii, dar si din biserici ortodoxe din Bulgaria, Rusia, Grecia, Serbia, Ucraina si Siria. ?


Festivalul International de Toaca „Cantecul care zideste” va debuta marti, 10 iulie, de la ora 10.00, la Biserica „Sf. Constantin si Elena” din orasul Victoria.


La editia din anul trecut au participat 80 de copii, care si-au etalat pe rand maiestria, iscusinta in arta sunetelor.


Vorbind despre toaca, in Cazania sa, Mitropolitul Varlaam al Moldovei, spunea: „Mijlocul cel mai simplu si mai usor de a anunta pe credinciosi pentru ceasurile de rugaciune este toaca; cand clopotele inca nu existau, a existat ascetica toaca”. Pentru o zi, pe 10 iulie 2007, orasul Victoria va deveni, asa cum scrie Cornel Constantin Ciomazga: „Capitala mondiala a cantecului de toaca”.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.