Copaci căzuți, bolovani, mâl și șuvoaie de apă pe carosabil, în urma...

Copaci căzuți, bolovani, mâl și șuvoaie de apă pe carosabil, în urma ploilor persistente; au fost închise drumuri, în județele Brașov și Covasna!

0 188

Ploaia persistentă și, pe alocuri, torențială, a creat, în ultimele 24 de ore, probleme în județul Brașov. Astfel, pompierii au fost solicitați să intervină, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă, pentru a scoate apa care pătrunsese în mai multe case din Zizin, dar și la Purcăreni – comuna Tărlungeni, unde apa a inundat mai multe curți. De asemenea, a fost inundat drumul la ieșirea din localitatea Poiana Mărului spre Șercaia, unde apa acumulată pe partea carosabilă are 15 – 20 cm, astfel încât puteau circula doar autovehiculele mari, circulația autoturismelor fiind riscantă. În urma acestei situații, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Brașov a luat decizia de a închide DN 73A, între localitățile mai sus amintite, în intervalul orar 09,00-18,00.
Sunt probleme și pe DN 13, la Crasna și DN 11, la Oituz, în județul Covasna, unde sunt copaci căzuți și bolovani antrenați de șuvoaie. Tot în acest județ, a fost închis DN 11B, între km 22-24, deoarece apa pe carosabil atinge și 50 cm!
A fost instituit ,,cod roșu hdro”pe bazinul Tărlung, până la ora 18,00, ca urmare a creșterii de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de pericol.
În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, echipaje de pompieri din Făgăraș și Victoria au intervenit și pentru evacularea a peste 1000 de oi, în zona localității Mândra, unde pericolul de inundație este iminent.
Tot din cauza ploilor, un copac a căzut pe carosabil, pe DN 1, la Timișul de Jos.
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.