Conventia Primarilor din Romania, la Brasov

Conventia Primarilor din Romania, la Brasov

0 191
Brasovul a fost joi presedinte si gazda a Conventiei Primarilor din Romania. Reprezentantii celor mai avansate orase in economisirea energiei din Romania au impartasit din experienta lor. La intalnire au participat si reprezentanti ai Ambasadei Elvetiei, tara care pune la dispozitia oraselor din Romania fonduri importante in domeniu.
Brasovul este lider national in economisirea energiei si eliminarea poluarii
Eficienta energetica este o preocupare tot mai pregnanta a edililor din tara noastra, in conditiile in care energia este tot mai scumpa iar multe dintre metodele clasice de obtinere a acesteia sunt extrem de poluante. Brasovul este lider national in economisirea energiei si in eliminarea poluarii, motiv pentru care a si castigat premiul de Capitala Verde a Romaniei.
Primarul George Scripcaru vede economisirea energiei la nivelul unui oras similara cu cea dintr-o societate comerciala sau gospodarie.
Ca si in alte domenii, Romania trebuie sa invete din experienta tarilor cu rezultate foarte bune in economisirea energiei. Printre acestea se numara Elvetia, care ofera, prin Ambasada de la Bucuresti, fonduri importante pentru orasele romanesti.
Elvetienii au sosit la Brasov sa evalueze situatia din Romania si sa sprijine autoritatile locale in depunerea de proiecte. Thomas Stauffer, reprezentantul Elvetiei, a dezvaluit ca Tara Cantoanelor, ca parte a relatiei pe care o are cu Uniunea Europeana, ofera Romaniei fonduri structurale pe baze bilaterale. Prin acest program, sprijina orasele din Romania, printre care si Brasovul, in dezvoltarea de sisteme sustenabile de producere si economisire a energiei la nivel local. Elvetienii au dorit sa cunoasca orasele cele mai avansate in domeniul energiei din Romania si sa discute despre felul in care realizarile lor pot fi extinse si in celelalte orase.
Patrick Eparvier, reprezentantul Comisiei Europene, a exprimat intentia institutiei din care face parte de a intelege care au fost obiectivele acestei Conventii si elaborarea unui plan in ceea ce priveste sustenabilitatea energetica, care urmează să fie inaintat Comisiei Europene.
181 de milioane de franci sunt pusi de Elvetia la dispozitia oraselor din Romania pentru ca acestea sa isi dezvolte acest domeniu si sa se apropie cat mai mult de orasele din Tara Cantoanelor, campioanele energiei din Europa.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.