Convenţia Naţionala Extraordinara a PDL, Vasile Blaga, reales preşedinte!!

Convenţia Naţionala Extraordinara a PDL,
Vasile Blaga, reales preÅŸedinte!!

0 103
 
Vasile Blaga a fost reales preÅŸedintele PDL cu 2.344 de voturi, Elena Udrea obÅ£inând 2.014, iar Monica Macovei – 209 voturi, a anunÅ£at sâmbătă de la tribuna CNE a PDL Mircea Toader, preÅŸedintele comisiei de organizare a ConvenÅ£iei NaÅ£ionale Extraordinare a partidului.
Toader a dat citire procesului-verbal conÅ£inând rezultatul votului, precizând că numărul total de voturi exprimate a fost de 4.615. "Numărul total al voturilor valabil exprimate a fost 4.567, iar numărul total de voturi anulate din cele exprimate a fost de 48. Numărul total al voturilor valabil exprimate întrunite de fiecare moÅ£iune este: moÅ£iunea 'ReformiÅŸtii' 209 voturi, moÅ£iunea 'Noul PDL. O Nouă Românie' – 2.014 voturi, "România Dreaptă. PDL – Politică dincolo de lozinci' – 2.344 de voturi", a anunÅ£at preÅŸedintele Comisiei de numărare ÅŸi validare a voturilor exprimate la CNE a PDL.
Totodată, Mircea Toader a anunţat că preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control a fost ales Gheorghe Ialomiţianu, iar al Comisiei Naţionale pentru Integritate Statut şi Litigii Daniel Buda.
După anunÅ£area câÅŸtigătorului, o parte a sălii a început să strige: "Blaga, Blaga", iar altă parte: "Fraudă, fraudă". La tribuna ConvenÅ£iei, a urcat ÅŸi Cristian Petrescu care a anunÅ£at că Elena Udrea ÅŸi susÅ£inătorii moÅ£iunii ei au contestat rezultatul alegerilor ÅŸi având în vedere că nu s-a luat în calcul demersul lor consideră că votul a fost fraudat, nu recunosc rezultatul alegerilor ÅŸi aÅŸteaptă deliberarea comisiei.
 
A fost convocat Colegiul Director Naţional al PDL
PreÅŸedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, i-a convocat sâmbătă pe membrii Colegiului Director NaÅ£ional al formaÅ£iunii, imediat după ConvenÅ£ia NaÅ£ională Extraordinară în cadrul căreia a fost reales la ÅŸefia PDL.
"O să rog membrii Colegiului Director NaÅ£ional să ne vedem în jumătate de oră la partid. De asemenea, reprezentanÅ£ii celorlalte moÅ£iuni, pentru că avem un calendar de stabilit. Dumneavoastră vă mulÅ£umesc pentru că aÅ£i avut atâta răbdare. Drum bun acasă ÅŸi ne vedem la Consiliul NaÅ£ional de Coordonare. Doamne ajută!", a afirmat Vasile Blaga, la finalul CNE a PDL.
 
Elena Udrea: Nu vreau să mă gândesc la scindarea PDL
Potrivit Elenei Udrea, Vasile Blaga a fost declarat câÅŸtigător, deÅŸi contestaÅ£ia nu era soluÅ£ionată. "Cei de la comisia de organizare nu au soluÅ£ionat contestaÅ£ia, au anunÅ£at rezultatul fără a rezolva contestaÅ£ia. (…) Am cerut renumărarea voturilor pentru că nu s-a spus de la început câte voturi nule sunt. (…) O să discutăm cu cei de la comisie. Au plecat ÅŸi voturile, vom merge în Modrogan. (…) Lucrurile nu pot rămâne aÅŸa, trebuie să se rezolve această contestaÅ£ie", a afirmat Elena Udrea. Deputatul Elena Udrea, care a pierdut ÅŸefia partidului în lupta cu Vasile Blaga, a declarat că nu se gândeÅŸte la scindarea PDL ÅŸi că va merge sâmbătă seară la sediul central pentru a vedea cum se va soluÅ£iona contestaÅ£ia pe care a depus-o, declarându-se totodată încrezătoare că ar fi câÅŸtigat dacă ar fi avut loc ÅŸi turul al doilea de scrutin. "Motivul contestaÅ£iei pe care moÅ£iunea pe care o reprezint a formulat-o este faptul ca la începutul ConvenÅ£iei s-au anunÅ£at 4.200 de persoane prezente, specificându-se că mai sunt delegaÅ£i care vin pe parcurs. Înainte de a se intra la vot s-a anunÅ£at prezenÅ£a finală 4.359 de persoane, care urmau să voteze. Cu toate acestea, aflăm că de votat au votat 4.632 de persoane. Domnul Blaga nu a intrat în turul doi. DiferenÅ£a de voturi care a făcut în viziunea dânÅŸilor ca domnul Blaga să fie câÅŸtigător din primul tur este de 44 de voturi. Deci, dl Blaga este câÅŸtigător cu 44 de voturi. Motivul contestaÅ£iei este cel pe care vi l-am prezentat ÅŸi am văzut cu toÅ£ii că cei de la comisia de organizare nu au soluÅ£ionat contestaÅ£ia. Au anunÅ£at rezultatul ConvenÅ£iei, fără să aibă în vedere contestaÅ£ia noastră ÅŸi fără să răspundă problemelor pe care noi le-am invocat", a spus Elena Udrea, la finalul CNE a PDL. Ea a menÅ£ionat că a cerut renumărarea voturilor, pentru că nu s-a spus de la început câte voturi nule sunt, precum ÅŸi confruntarea listelor de la intrare ale delegaÅ£ilor cu cele de la vot. "Vom merge la sediul partidului, să vedem cum intenÅ£ionează să soluÅ£ioneze contestaÅ£ia pe care noi am formulat-o", a adăugat Udrea. Ea a precizat că i-a spus lui Vasile Blaga, înainte de a se face anunÅ£ul oficial cu rezultatul votului, că a depus o contestaÅ£ie, iar acesta "a luat act". Întrebată despre posibilitatea scindării partidului, Udrea a spus: "Nu aÅŸ vrea nici măcar să mă gândesc la această posibilitate. Sala era împărÅ£ită în două, între moÅ£iunea dlui Vasile Blaga ÅŸi moÅ£iunea pe care o reprezint. Nu vreau să mă gândesc la altceva. Partidul trebuie să rămână unit. (…) Lucrurile trebuie rezolvate ca între colegi, nu ca între duÅŸmani". Elena Udrea a menÅ£ionat că ar trebui să se intre în turul al doilea, dacă va fi soluÅ£ionată contestaÅ£ia pe care a depus-o. "Eu cred că l-aÅŸ fi învins pe dl Blaga în turul doi", a susÅ£inut Udrea.
 
Traian Basescu:
Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despartit definitiv
Presedintele Traian Basescu, intr-o camasa in dungi si cu vesta (antiglont?!) a postat un mesaj video pe Facebook in care anunta ca, rezultatul alegerilor de sambata din PDL si modul in care acestia "nu au inteles sa fie democrati", il face sa spuna "definitiv si pentru totdeauna "Adio Partid Democrat, astazi ne-am despartit!""
"Am vazut finalul Conventiei PDL. Cred ca am fost cinstit cu acest partid, i-am spus ca dupa aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum n-au inteles sa fie democrati ma face sa spun acum, definitiv si pentru totdeauna, adio Partid Democrat!. Astazi ne-am despartit, ei nu mai sunt o piatra de moara pentru mine, eu nu mai sunt o piatra de moara pentru ei. Ma voi dedica constructiei unei alte solutii de drepta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele, cu oameni care accepta dreptul democratic al contestatiei si vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL", spune seful statului in mesaj "PDL a demonstrat ca a putut fi tinut pe o directie democratica atat timp cat a stiut de un lideri autoritar, imediat ce au simtit ca pot fi singuri aripa FSN-ista a partidului a rabufnit iar Conventia de astazi este proba ca 50% din partid este inca ancorat in naravurile FSN-ului", mai spune el. "Adio PD, adio PDL! Noi azi ne-am despartit definitiv. Luati-va drumul vostru, iar eu il am pe al meu", a incheiat Basescu, care a fost vizibil emotionat in anumite momente ale discursului.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14477261-traian-basescu-adio-pdl-noi-azi-despartit-definitiv.htm
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.