Conturi devalizate la Brasov

Conturi devalizate la Brasov

0 154

1 milion de lei a disparut din conturile a 11 brasoveni. Cea mai mare suma in valuta volatilizata este de 73.000 de euro, iar cea mai mare paguba in lei se ridica la 200.000 de ron. O pensionara de 87 de ani a lesinat dupa ce a aflat ca i-a fost golit contul. DIICOT Brasov cerceteaza cinci suspecti din randul angajatilor bancii pentru frauda informatica. Seful Protectiei Consumatorilor din Brasov a fost sunat de conducerea bancii de la Bucuresti, care i-a sugerat sa revolze cazul pe cale amiabila.
Emotii, panica si chiar lesin. Au fost cateva din simptomele clientilor brasoveni cand au aflat ca banii pe care ii aveau la conturile deschise la institutia bancara au disparut. O deponenta in varsta de 87 de ani a avut nevoie de ingrijiri medicale cand i s-a spus ca i-a fost golit contul. 11 clienti ai institutiei de creditare au venit ieri dimineata la banca, insotiti de inspectorii de la Protectia Consumatorului, pentru a cere explicatii functioarilor si conducerii unitatii. In timpul verificarilor efectuate de inspectori, directorul CJPC Brasov a fost sunat de la Bucuresti de catre vicepresedinta bancii, care i-a sugerat sa ia legatura cu diverse persoane, in incercarea de musamaliza cazul si de a atenua scandalul disparitiei banilor din conturi. Ionut Spataru, seful CJPC, declara ca inchis telefonul.
Conducerea unitatii bancare sesizase de cateva zile organele de politie cu privire la banuiala ca unii angajati ai bancii ridicasera ilegal diverse sume de bani. Este posibil ca descinderea intempestiva a inspectorilor de la Protectia Consumatorului sa fi interferat cu ancheta demarata de Politie in acest caz. Potrivit DIICOT Brasov, cinci angajati ai bancii sunt anchetati in stare de libertate pentru frauda informatica in valoare de 365.000 de lei. Anchetatorii au declarat, de asemenea ca, pana acum, nu s-a inregistrat disparitia nici uneia dintre persoanele cercetaate in acest caz.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.