Controversata strategie a Guvernului Boris Johnson – în UK. oameni au nevoie...

Controversata strategie a Guvernului Boris Johnson – în UK. oameni au nevoie sa prindă boala pentru imunizare

0 115

Guvernul lui Boris Johnson nu a spus-o destul de bine, dar planul său de combatere a coronavirusului este clar: încetinește răspândirea bolii, dar nu o oprește. Majoritatea oamenilor vor suferi de boală, mulți dintre ei se vor simți foarte bolnavi, dar aproape toți se vor recupera.

Scopul este „imunizarea efectivelor” – trebuie atins punctul în care o proporție suficient de ridicată a populației a avut boala și a dobândit astfrl imunitate la ea. După acest punct boala /virusul (CONVIV 18) nu se va mai transmite celor care nu au avut-o. Scopul este de a se parcure acest pasaj in această perioadă, inclusiv în lunile de vară, înainte de începerea următoarei ierni.

„Ceea ce nu puteți face este să suprimați acest lucru complet, iar ceea ce nu ar trebui să faceți este să suprimați-l complet”, a declarat, luni, Patrick Vallance, consilierul științific principal al U.K. „Tot ce se întâmplă acum apare din nou mai târziu în an, la toamna/iarna viitoare, când NHS (National Health Service, abreviat NHS, este sistemul de asistență medicală de stat în Regatul Unit) este într-un stadiu mai vulnerabil în timpul iernii și se va ajunge la o alte multe probleeă.”

Păstrați-vă calmul și spălați-vă mâinile: strategia Marii Britanii de a combate virusul

David Halpern, șeful echipei de specialiști al guvernului și membru al comitetului care gestionează răspunsul la focar al U.K., a declarat că planul este de a construi imunitatea comunității la un nivel care să permită persoanelor cu cel mai mare risc să fie protejate.

Va fi un punct, presupunând că fluxurile epidemice vor crește așa cum credem că probabil se, va face acolo unde doriți să înfundați/blocați extinderea, doriți să îi protejați, pe cei cu riscuri, astfel încât să nu prindă boala și în momentul în care au ieșit din capcana lor, imunitatea efectivului a fost obținută în restul populației ”, a spus Halpern pentru BBC.

Așa se explică de ce calendarul restricțiilor este atât de complicat – iar provocarea pentru Johnson, întrucât se află sub presiune pentru a intensifica răspunsul oficial, este atât de mare.
Vă invităm sa vedeți: NU RATAȚI!! Ce face diferența? Guvernul britanic vs guvernul român

Sursa: Bloomberg (Boris Johnson’s U.K. Virus Strategy Needs People to Catch the Disease)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.