Controversa studiilor și scuzelor lui Coliban

Controversa studiilor și scuzelor lui Coliban

2 93

Aparent primarul Brașovului a greșit irefutabil atunci când a susținut în Cv-ul său că este absovent al Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnică București. Deși el este licențiat al Facultății de Management a Univerității Transilvania Brașov. CV-ul său a participat public la susținerea argumentativă a niveluluisău intelectual la alegerile locale brașovene și a reprezentat un contrast evident cu cel al fostului primar George Scripcaru. Cu toate acestea actualul primar are enorm de mult de demonstrat că se va putea ridica vreodată deasupra fostului primar la capitolul gospodărire a orașului, care a avut o dezvoltare pe vremea lui Scripcaru inimaginabilă acum cincisprezece ani.

Brașovenii interesați de altceva
 Licențierile sau nelicențierile, absolvirea sau doar urmatul cursurilor vreunei facultăți devin irelevante din perspectiva imenselor provocări în fața cărora se găsește Brașovul: Aeroport, Spital Regional, Polivalentă, Ocolitoarea Mare, ș.a.m.d.  Fără a îndrăzni vreo comparație, Eminescu s-a tot înscris și s-a tot retras de la cursurile gimnaziale, universitare de la Viena și de la doctorate la Berlin, dar le-a urmat, le-a parcurs, le-a audiat, fără a se licenția și docenția, și cu ce urmări și înfăptuiri… Noica a audiat seminariile marelui Heidegger, dar n-a devenit licențiat al Universității de la Freiburg, unde gigantul filosof german era rector. IT-iștii nu se cântăresc după cantitatea de diplome și după stăpânirea universului Informaticii, cel al ciberneticii, despre care Hedegger, în ultimul său interviu publicat în Der Spiegel, că reprezintă viitorul și că înlocuiește metafizica. Coliban spunea ,,Regret că nu am fost clar în CV-ul meu de la bun început pe acest subiect. Îmi cer scuze pentru această greșeală, îmi pare rău că v-am înșelat încrederea, nu pot schimba greșelile din trecut (…)etc.,,

IT-iștii sunt o comunitate aparte
In primul rând nu este vorba despre vreun neșcolarizat, în al doilea rând formularea  Studii-Facultatea X  înseamnă licențiere, dar poate însemna și a urma respectivele studii, mai ales în IT, cu unul-două laboratoare sau examene lipsă. Problema este să nu faci uz în domeniul bugetar de o asemenea calitate, dar acolo trebuie oricum să prezinți diplomele pentru a fi angajat. În domeniul IT mulți tineri nu fac facultățile de profil pentru că nu au ce învăța de la profesori, fiind cu ani- lumină dincolo de aceștia și de competențele lor informatice. Dimpotrivă se duc și se angajează la IBM sau la Apple.

Scuze publice nenecesare și inutile
Primarul Brașovului însă se afundă în scuze irelevante, pentru brașoveni cel puțin. ,,Sunt absolvent de facultate. Sunt licențiat la Facultatea de Management a Universității Transilvania Brașov și am urmat cinci ani cursurile Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice București. Regret că nu am fost mai clar în CV-ul meu de la bun început, pe acest subiect. Îmi cer scuze pentru această greșeală, îmi pare rău că v-am înșelat încrederea. Nu pot schimba greșelile din trecut. Tot ce pot face este ca pe pe viitor să vă demonstrez că sunt într-adevăr diferit de cei care ne-au condus până acum.,, susține Allen Coliban. Eroarea fundamentală, după cea conjuncturală  de formulare stilistică a modului în care a urmat cursurile respectivei facultăți, a fost cea a comunicării publice  în așa-numitul control al daunelor de imagine. Era nevoie bineînțeles de clarificarea publică a participării sale la studiile cu pricina, dar atît. În schimb nesfârșitele mea culpa, mea culpa în mijlocul arenei pieței publice sunt complet contraproductive, dăunîtoare și toxice chiar pentru viitoarea sa carieră politică.

Subcultura și infracțiunea ca regulă în politică
Să se scuze la nesfârșit în fața cui? Alegătorilor săi bineînțeles, care oricum nu sunt preocupați de felul în care a urmat Coliban cursurile celei de-a doua facultăți, dar în fața otrepelor astea de politicieni? Dumnezeule mare! Păi ăștia sunt de o incultură, agramatism, neam-prostie și mitocănie, de o golănie, derbedeism și infracționalitate vecine cu crima organizată. Majoritatea și-au luat diplomele, masteratele și doctoratele arând din greu pe tarlaua învățământului și plagiatului de partid, vezi Ponta, plagiatorul de pe tarlaua lui Năstase. România a trimis un vapor plin cu diplome de doctorat poporului australian prieten la începutul pandemiei, care a semnalat o penurie de hârtie igienică. Vaporul a acostat la Sydney iar australienii au și început să le folosească. Să se scuze în fața lui Daniel Funeriu, funestul și incultul ministru pedelist al Educației și Învățământului? A lui Marius Dunca, târâitorul de geantă a foștilor săi șefi, sicofantul slugarnic al lui Dragnea, apoi a lui Dăncilă, samsarul colegilor săi, incompetentul ministru al Tineretului și Sportului, cel care a ,,lobat,,premiile olimpicilor români pentru a le sifona unor dubioși ai unor sporturi obscure la fel de dubioase, dar care nu a răspuns pentru asta în fața DNA? Chiar și Dragnea l-a expulzat din guvern prin metoda pasului înapoi, sau lateral (sic!).

Slugărnicia față de șef, față de Stăpân
 Aceștia o tot dau cu onoarea și integritatea prin partidele lor și în spațiul public, dar nu au nicio idee ce înseamnă acea integritate și în niciun caz ce ar trebui să reprezinte onoarea pentru un om. Cunosc numai slugărnicia și gudurarea pe lângă șef, sau președinte, ce-o fi, aceștia posedând o macaroană fiartă în loc de coloană vertebrală.
Poate liberalilor, care-și freacă mâinile de satisfacție dar duplicitar îl căinează pe Coliban, reiterând mereu public neplăcerea nedorită a CV-ului său, văzând în USR viitorul lor adversar politic? Sau poate în fața presei năimite și miluite cu fonduri guvernamentale? Specialiștilor în comunicare, în apărare națională și informații, de pe la tot felul de institute și academii superioare de fraudat masterate și doctorate?

La muncă pentru brașoveni!
Primarul Allen Coliban trebuie să înceteze cu aceste scuze irelevante și netrebuincioase și să purceadă de îndată la materializarea proiectelor trebuincioase brașovenilor. ,,Diploma nu cântă domnișoară!,, spunea Dem Rădulescu și în niciun caz nu realizează programe informatice și nici proiecte pentru brașoveni, spunem noi.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

  1. Care liberali, stimabile? Spoiala asta de voma neo-marxista corporatist-basista?
    „Ar trebui…, sa se …., e bine si corect sa…” sunt expresii ale neputintei intelegerii. Doar copiii vor sa fie lumea asa cum vor ei. Wake the fuck up!
    Latrii la luna ca ploua.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.