Control la supermarketurile brasovene

Control la supermarketurile brasovene

0 97

Pe langa unele mici avantaje – nu le enumar acum – marile magazine aduc clientilor si o serie de neplaceri, ca sa nu zic chiar hotii, mai pe fata sau mai cu acte. De aceea, in urma mai multor sesizari, comisarii de la Protectia Consumatorilor au verificat doua dintre supermarketurile brasovene.

In urma celor nu mai putin de zece acþiuni de control desfasurate s-au aplicat tot atatea sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 80.000 de lei, si au fost oprite temporar de la comercializare produse cu deficiente de informare, care valoreaza 6.979 de lei.

Iata si cateva dintre deficientele constatate: s-au gasit masline fara precizarile necesare pe etichete, lapte fara pret afisat la raft si salam de vara uscat, oferta promotionala – trei bucati la preþ de doua – fara un termen de comparatie pentru consumator, cum ar fi pretul fiecarei bucati in parte, astfel incat cumparatorul sa-si dea seama daca face o alegere corecta.

La produsele nealimentare, in timpul verificarilor, s-au gasit articole fara certificate de garantie, iar de pe etichete lipseau informatii importante pentru cumparatori.

Se pare ca inspectorii OJPC, in comunicatul dat presei, au dorit sa fie eleganti, neamintind unele probleme cu care multi cumparatori se intalnesc cam de cate ori calca printr-un asemenea magazin. Dar si asa este bine ca aceste supermarketuri au fost putintel scuturate si li s-a aratat ca pe aici nu e chiar sat fara caini.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.