Controale nocturne ITM

Controale nocturne ITM

0 104

Tradus in toata splendoarea sa, ITM inseamna Inspectoratul Teritorial de Munca, fiind, printre altele, si un soi de Bau-Bau pentru cei care practica munca la negru, angajatori sau angajati, sau nu respectaalte prevederi legale.
Astfel, intr-una din noptile trecute, o echipa a Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Brasov a “deranjat” activitatea nocturna a unor unitati comerciale si de alimentatie publica din zona Garii Calatori, tocmai pentru a verifica in ce masura angajatorii respecta prevederile legale privind munca de noapte.
“Efectuam controale inopinate pentru a vedea felul in care se respecta legea, adica daca angajatorii acorda sporul de noapte prevazut de lege, daca se respecta timpul de odihna dupa turele de noapte, dar si conditiile de lucru in care oamenii isi desfasoara activitatea”, a declarat Doina Jucalea, directorul coordonator adjunct al ITM Brasov.
Angajatii gasiti la lucru au dat declaratii cu privire la toate aceste aspecte, iar angajatorii au fost invitati la sediul ITM cu toate documentele doveditoare.

Se pare ca de data aceasta ITM este un balaur trist pentru ca nu a adus niciun venit statului prin binecunoscutele amenzi si celelalte metode de a umple gura flamanda a unei vistierii, se stie de ce, vesnic goale.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.