Controale în piețe : începând de luni, 8 iulie, în vizor va...

Controale în piețe : începând de luni, 8 iulie, în vizor va fi pepenele românesc!

0 40

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunțat, duminică, desfășurarea unei operaţiuni de control tematic numită “Pepenele românesc”. Aceste acțiuni de control vor fi efectuate pentru determinarea reziduurilor de pesticide la legumele şi fructele proaspete de sezon, în vederea respectării prevederilor legale în domeniu.

Potrivit reprezentanților ministerului, începând de luni, 8 iulie, Autoritatea Naţională Fitosanitară (ANF) va verifica pepenele românesc, pentru a vedea dacă conține pesticide. Campania se va încheia pe data de 31 august.

Ulterior acţiunii “Cireaşa şi Căpşuna” desfăşurată în perioada 30 mai – 5 iulie, ANF va demara o nouă operaţiune de control tematic numită “Pepenele românesc”, care se va derula în perioada 8 iulie – 31 august. Numărul de probe prelevate prin Programul Naţional de Monitorizare (84 de probe) va fi suplimentat cu 102, ajungându-se la un total de 186 probe de pepeni prelevate, iar eşantioanele vor fi colectate atât din pieţele bucureştene, cât şi din fiecare reşedinţă de judeţ, în vederea analizării acestora”, au transmis reprezentanții ministerului.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.