Contributia pentru drepturi de autor se plateste N ori

Contributia pentru drepturi de autor se plateste N ori

0 86

Balbaiala la conducerea CNAS: Persoanele care obtin venituri din drepturi de autor pe langa cartea de munca nu vor plati contributii pentru acestea. Ba vor plati
Bulibaseala de la CNAS nu cunoaste limite. Daca nu ar produce consecinte pentru o tara intreaga nu ar fi nici o problema, s-a bloca doar ei intre ei. Din pacate cu doar doua zile lucratoare inainte de termenul limita pentru plata contributiilor la stat, au aparut o noua interpretare a modului de aplicare a Normelor. Noile Norme de aplicare a modificarilor la Codul Fiscal sun interpretate contradictoriu de conducerea CNAS. Presedintele Lucian Duta, a declarat, vineri, pentru Mediafax ca persoanele care obtin venituri din drepturi de autor, dar si pe cartea de munca platesc de doua ori contributia la asigurarile sociale de sanatate. Pe de alta parte, Directorul executiv al institutiei, Dorin Ionescu, impreuna cu „o persoana care se ocupa de detalii tehnice” au declarat pentru HotNews.ro joi, 19 august ca acestia nu platesc contributiile de santatate, intrand sub incidenta unei Legi speciale – Legea 95/2006.
„Sunt trei situatii. Una care vizeaza persoanele ce obtin venituri, altele decat din drepturi de autor, si care platesc contributia la asigurarile de sanatate. Apoi, sunt cei care primesc venituri din drepturi de autor, dar au si carte de munca. Acestia platesc de doua ori contributia la asigurarile sociale de sanatate. Adica, o data pentru drepturile de autor, iar a doua oara pentru cartea de munca”, a precizat presedintele CNAS, citat de Mediafax.
A treia categorie este reprezentata de persoanele care obtin doar ocazional venituri din drepturile de autor. „In acest caz, nu este platita contributia la asigurarile sociale de sanatate”, a explicat presedintele CNAS, Lucian Duta.
A patra situatie am identificat-o noi: pentru toata conducerea CNAS nu se plateste contributie pentru ca nu merita salariu.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.