Contribuabilii vor avea astazi surprize la ghiseele fiscale

Contribuabilii vor avea astazi surprize la ghiseele fiscale

0 534

Astazi se asteapta aglomeratie la ghiseele Directiei de taxe si impozite locale. Brasovenii grabiti sa-si plateasca darile inca din prima zi de incasari vor da din nou navala la casierii. Nu vor lipsi, insa, surprizele: de anul acesta se plateste impozit si pentru terenul de sub case iar impozitele pot fi achitate doar dupa ce contribuabilii isi platesc mai intai amenzile

Astazi se asteapta aglomeratie la ghiseele Directiei de taxe si impozite locale. Brasovenii grabiti sa-si plateasca darile inca din prima zi de incasari vor da din nou navala la casierii. Nu vor lipsi, insa, surprizele: de anul acesta se plateste impozit si pentru terenul de sub case iar impozitele pot fi achitate doar dupa ce contribuabilii isi platesc mai intai amenzile.
Brasovenii care vor veni la ghisee sa plateasca inca din primele zile taxele si impozitele locale, pentru a beneficia de reducerea de cinci la suta trebuie sa se astepte la impozite pe terenuri si pe imobile ceva mai mari, din cauza noilor prevederi ale Codului Fiscal intrate in vigoare de la 1 ianuarie. ghiseu fisc1
Potrivit lui Marian Voinescu – directorul Directiei, printre foarte multele modificari aduse se numara impartirea cladirilor in doua categorii rezidentiale si nerezidentiale, atat pentru persoane fizice cat si de juridice. Incepand cu acest an se incaseaza impozit si pentru terenul aflat sub cladire.
Fata de anul fiscal precedent, taxele si impozitele pe terenuri si cladiri cresc cu cateva zeci de lei. Dupa primele calcule, darile sunt in medie cu 30 de lei mai mari, iar majorarea se va simti mai mult sau mai putin in functie de zona, de suprafata, iar in cazul cladirilor, de vechime si utilizare. Brasovenii trebuie sa stie ca de anul acesta trebuie sa isi plateasca intai amenzile ca sa-si poata achita darile:
La Brasov majorarile impozitelor locale stabilite de noile prevederi legale sunt primele din ultimii sapte ani.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.