Continua protestele in Kosovo

Continua protestele in Kosovo

0 77


La Mitrovita, in partea sarba a orasului, continua, pentru a saptea zi consecutiv, protestele impotriva declararii unilaterale de independenta a provinciei Kosovo.


Protestatarii s-au comportat ieri mult mai pasnic decat zilele trecute, auzindu-se sporadic pocnete de petarde, dar trupele KFOR si ale politiei au fost la fel de numeroase in dispozitivul de la podul ce separa orasul in cele doua parti: cea sarba si cea albaneza.


Participantii purtau, pe langa pancarte antideclaratie si drapelul national, si pe acelea romanesti, spaniole si rusesti, acestea din urma fiind insotite si de portretul presedintelui rus Putin.


Demonstrantii subliniau gratitudinea fata de Romania si poporul roman pentru sprijinul acordat in lupta pentru dreptate si cauza lor sfanta.


Au fost intonate melodii cu tema: Kosovo, identitatea sarbilor.


La demonstratia de protest li s-au alaturat sarbilor kosovari si etnici romani din Timoc si chiar romani sositi in sprijin din Romania.


In context mai trebuie aratat faptul ca la Cluj-Napoca, in fata Catedralei, cativa zeci de tineri au demonstrat, circa 15 minute, pasnic, in favoarea Serbiei, iar mii de oameni aflati pe stadioanele romanesti ca spectatori la etapa de campionat au scandat pro-Serbia, aplaudandu-i, in semn de solidaritate, pe jucatorii sarbi din echipele romanesti.


Biserica ortodoxa sarba s-a rugat, impreuna cu multimea, pentru intelegere si pace.


In ce priveste persoana gasita arsa in ambasada SUA, dupa devastarea acesteia, s-a reusit sa –i fie stabilita identitatea. El apartine unei anume familii Bujovici, familie refugiata din Kosovo datorita imposibilitatii de a mai face fata psihic presiunilor exercitate de etnicii albanezi. Nu se cunoaste inca cum si de ce a murit, dar se banuieste, informeaza neoficial autoritatile, ca si-a dat foc din neglijenta.


Sa speram ca toate aceste evenimente neplacute isi vor gasi cat de curand rezolvarea.


?


Dan Bota


???


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.