Continuă programul de creștere a siguranței în trafic, în cartierul Tractorul

Continuă programul de creștere a siguranței în trafic, în cartierul Tractorul

0 31

Marți, 21 noiembrie, va fi pus în funcțiune un nou sistem de semaforizare la intersecția dintre străzile Ioan Socec și 1 Decembrie 1918, care va asigura o circulație sigură pe toate direcțiile de mers, inclusiv spre zona de case de pe str. 1 Decembrie.
Continuăm programul nostru de creștere a siguranței în trafic, atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi, inclusiv în zona nouă a cartierului Tractorul. Mâine punem în funcțiune un nou sistem de semaforizare, la intersecția dintre str. Ioan Socec și 1 Decembrie 1918. Din cauza traficului intens de pe Ioan Socec, era foarte greu pentru cei care locuiau pe str. 1 Decembrie să meargă spre locuințele lor. Prin instalarea acestui sistem, îi protejăm atât pe șoferi, cât și pe pietonii care traversează cele două străzi. Vom continua sistematizările de circulație din acest cartier, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță. Urmează să optimizăm ieșirile în 13 Decembrie de pe străzile Ștefan Baciu și Ioan Popasu, unde avem și ieșire în strada principală pentru transportul în comun”, a precizat primarul Allen Coliban.
Reamintim că acest program a fost demarat de Municipalitate în ianuarie 2021, când primăria a instalat primul semafor cu buton pe Bulevardul Griviței, la Farmacom, iar de atunci au mai fost puse în funcțiune alte 21 de semafoare de acest tip, respectiv: str. Carpaților; str. Mureșenilor (Piața Sfatului); b-dul Saturn, intersecție cu Aleea Minerva (la blocul potcoavă); str. 13 Decembrie, intersecție cu str. Pictor Luchian; str. 13 Decembrie, la intersecția cu str. Ioan Popasu; str. Buzești, la intersecție cu Ecaterina Teodoroiu; Calea București, înainte de sensul giratoriu Calea București – Saturn – Poienelor (McDonald’s), pe direcția de mers spre centru; la Colegiul Nicolae Titulescu; pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Baciului; pe str. Crinului, în zona Școlii Gimnaziale nr. 11; pe str. Prunului, în dreptul Școlii Gimnaziale nr. 9; pe str. Lacurilor, intersecție cu str. Nucului; pe Calea Feldioarei, intersecție cu str. Ecaterina Teodoroiu; B-dul Valea Cetății, intersecție cu Zmeurei; pe str. Berzei, la intersecție cu strada Sitarului; pe b-dul 15 Noiembrie, în apropiere de intersecția cu str. Agrișelor; pe str. Zizinului, intersecție cu Drumul Cernatului; pe DN 13, în apropiere de intersecția cu str. Târgului; pe Calea București 102 (în dreptul magazinului Olmedo); în Dârste, pe Calea București, intersecție cu str. Dr. Ioan Meșotă, și la intersecția străzilor Zaharia Stancu și Timișul Sec.
La acestea se adaugă și semaforizarea celor două treceri de pietoni de la intersecția bulevardelor Mihail Kogălniceanu cu Griviței.
Locurile de amplasare au fost stabilite în Comisia de circulație, ținându-se cont de solicitările poliției rutiere (naționale), pe baza analizei riscului de accidente și a necesarului de fluidizare a traficului.
Iluminare suplimentară pentru 32 de treceri de pietoni
Pentru a crește siguranța pietonilor la traversare au fost instalate și sisteme de iluminat suplimentar pentru 32 treceri de pietoni. Iluminarea separată a trecerilor de pietoni permite ca pietonii să fie foarte vizibili pentru conducătorii auto care se apropie, prin crearea unui contrast puternic între trecere și suprafața carosabilului, a unui „tunel” de lumină. Acesta este obținut prin utilizarea unei distribuții optice asimetrice, care oferă un nivel ridicat al iluminării verticale a pietonului, pentru a fi văzut de conducătorul auto. De asemenea, trecerea de pietoni beneficiază de un nivel ridicat al iluminării orizontale, care o face vizibilă de la mare distanță. Lumina albă, alături de o distribuție luminoasă asimetrică precisă, furnizează o soluție foarte eficientă pentru iluminatul trecerilor de pietoni. În acest mod se obține un contrast pozitiv pe fiecare bandă de circulație, determinând observarea în timp util a pietonilor antrenați în traversarea străzii.
Totodată, stâlpii utilizați pentru semnalizarea trecerilor sunt vopsiți galben/negru, diferit de restul stâlpilor de iluminat din Brașov.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.