Continua jihadul in PNL: – Paleologu si Bodea, exclusi din partid!

Continua jihadul in PNL: – Paleologu si Bodea, exclusi din partid!

0 432

Biroul Politic National al PNL a decis, prin vot, excluderea deputatului Theodor Paleologu si senatorului Cristian Bodea, care este chestor al Senatului, din partid. De asemenea, a stabilit ca ii mandateaza pe copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga sa negocieze cu toate partidele pentru formarea de majoritati in tara, inclusiv UNPR, miza fiind formarea unei „platforme nationale” care sa obtina rezultate la alegerile parlamentare.
Singurul partid exclus din discutii pentru aliante este PSD, insa cel mai probabil nici cu ALDE nu se vor purta  negocieri, intrucat partidul condus de Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca va face aliante cu PSD peste tot in tara.
Potrivit unor surse liberale, pana saptamana viitoare ar trebui ca aceste negocieri sa se finalizeze. Miza acestor negocieri este formarea unei „platforme nationale” pentru alegerile de la toamna.
„Au fost foarte multe discutii legate de majoritatile la niveul consiliilor locale si judetene, colegii nostri, suplimentar, au propus mandatarea mea si a copresedintelui Vasile Blaga pentru a initia discutii cu partidele politice parlamentare pentru a vedea cum vom genera o platforma care sa obtina rezultate la toamna”, a  declarat Alina Gorghiu.
In ceea ce priveste numirea unei conduceri la filiala PNL Bucuresti, aceasta decizie a fost lasata pana luna viitoare, cel mai probabil 15 iulie, in ciuda faptului ca, la sedinta-maraton de miercurea trecuta, secretarul general  Ilie Bolojan a declarat ca o noua conducere la Bucuresti va fi numita in maxim doua saptamani.
De asemenea, liberalii mai trebuie sa finalizeze si unificarea celor 19 filiale din 47 care inca au conduceri bicefale PNL-PDL.
Liberali propusi pentru excludere: „Imbecilitati”, „Statut copiat de la PCR”
Deputatul Cezar Preda a fost cel care a propus, saptamana trecuta, excluderea a doi membri PNL – Theodor Paleologu si senatorul Cristian Bodea, Preda nefiind insa singurul care a sustinut acest demers.
ologu a criticat in repetate randuri deciziile luate de PNL in campania pentru primaria Bucuresti, inclusiv pe Mircea Ionescu Quintus, in timp ce Bodea a atras atentia in ultimele zile dupa ce a afirmat pe Facebook ca „nu mai accepta dictatura in PNL”, ca PNL „nu este partidul lui Iohannis” si ca s-a saturat sa mai taca. Miercuri, Bodea a scris pe Facebook ca se impune organizarea unui congres. Alina Gorghiu si Vasile Blaga
Deputatul PNL Theodor Paleologu spune ca excluderea sa din partid face parte ”din suita de imbecilitati piramidale ale conducerii liberale”, punctand ca ‘autorii dezastrului’ de la alegerile din Capitala raman in functii.

Ce spun cei doi despre posibilitatea excluderii:
Din suita de imbecilitati piramidale ale conducerii PNL nu putea lipsi si excluderea singurului om care a prevazut exact ce se va intampla, care a avertizat non-stop asupra erorilor si derapajelor, care poate opri hemoragia si degringolada partidului in Bucuresti. Singurul, totodata, care e pe bune liberal si are in genealogia sa o droaie de fruntasi liberali – ministri, primari, deputati si senatori – inca de la fondarea partidului in 1875″, a scris Paleologu, joi, pe Facebook.
El i-a acuzat pe Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Cristian Busoi, Teodor Atanasiu si Cezar Preda ca au dat Bucurestiul pe mana PSD.
„Autorii dezastrului din Capitala raman toti in functie: Gorghiu, Blaga, Busoi, Atanasiu, Cezar Preda. Ei au dat Bucurestiul pe mana PSD-ului. Si vor duce PNL-ul sub 8% in Bucuresti, cu consecinte evidente pentru rezultatele din tot restul tarii„, considera Paleologu.
La randul sau, Bodea a declarat joi ca va merge la sedinta Biroului Politic National in care se va discuta propunerea de excludere a sa din partid, acuzand ca, „dupa statutul copiat de la PCR, poate fi exclus si daca are barba”.
„Dupa statutul copiat de la PCR, pot sa ma excluda si daca am barba. Asa ca totul tine de bun simt si liberalism. E un examen pentru partid, se va dovedi daca L vine de la Liber. Daca nu, am sa le propun sa schimbe initialele in PNO, de la Obedient. Voi merge la BPN ca sa ma poata infiera. Sa se simta si ei cocosi peste un cotet daramat. Dar stiu ca Pilat din Deal a facut deja judecata”, a declarat Bodea, pentru Agerpres.
Copresedintele PNL Vasile Blaga a precizat ca in cazul celor doi vor fi respectate procedurile.

Paleologu, exclus din PNL: Decizie tipica falsilor lideri, abuziva
Decizia luata in BNP al PNL este o reactie tipica ‘falsilor lideri’, a liderilor politici care nu au simtul responsabilitatii, si este una abuziva, a declarat Theodor Paleologu, miercuri, pentru Agerpres, dupa ce conducerea liberala a decis excluderea din partid a deputatului si a senatorului Cristian Bodea.
Theodor Paleologu
‘Sunt cazuri diferite. Domnul Bodea si cum mine nu am spus exact aceleasi lucruri. Eu sunt cel care a prevenit partidul de multa vreme, in mod constant, asupra riscurilor de a pierde in mod rusinos si lamentabil la Bucuresti. Este exact ce s-a intamplat. Ce s-a intamplat mi-a dat dreptate. Ori, ce s-a intamplat astazi este reactia tipica a falsilor lideri, a liderilor care nu au simtul responsabilitatii, care nu vad, nu inteleg ce se intampla si a caror singura reactie este sa-l dea afara din partid pe cel care a avut dreptate. In mod normal, daca oamenii astia erau lideri adevarati ma invitau cu covor rosu si-mi dadeau pe mana organizatia PNL Bucuresti. Sunt singurul care poate restabili partidul in Bucuresti, pentru ca inteleg bine acest oras si am spus exact ce trebuia sa facem pentru a nu pierde Bucurestiul’, a spus Paleologu.
Deputatul liberal a adaugat ca ‘Bucurestiul putea sa nu fie pierdut’ de PNL la alegerile locale din 5 iunie si a acuzat conducerea PNL ca a dat Capitala PSD si a Gabrielei Firea.
”Ei sunt cei care au dat Bucurestiul pe mana PSD-ului – Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Busoi si in mod special Cezar Preda, care prin tonul pe care l-a dat campaniei lui Catalin Predoiu a facut un imens rau partidului discreditandu-l total pentru lunile care urmeaza’, a mai spus Paleologu.
El a adaugat, cu titlu de ‘profetie’, ca sub actuala conducere ‘PNL Bucuresti va ajunge sub 8%’. ‘Ori, eu eram singurul care putea restabili situatia. Si-au taiat craca de sub picioare in mod iremediabil’, a completat Paleologu.
Liberalul a evitat sa spuna daca va contesta decizia luata de BPN, dar a precizat ca se va consulta cu avocati in cursul serii. ‘‘Evident ca e o decizie abuziva. E aberant sa dai afara pe cineva, nu numai pentru o opinie, ci, in plus, pentru o opinie corecta, care a fost validata de ce s-a intamplat. E un imens abuz, nu are niciun fel de baza statutara aceasta decizie, deopotriva idioata si ticaloasa in ceea ce priveste etica politica’, a reafirmat el.
Paleologu a sustinut ca nu ia in calcul sa se indrepte spre un alt proiect politic. ”Eu imi vad de cursurile mele, fundatia Paleologu iradiaza in societate, iradiaza cultura, cunoastere. Cred ca fac un lucru extrem de important pentru societatea romaneasca cu cursurile mele. Pacat ca liderii partidului nostru sunt atat de opaci la orice fel de informatie de calitate, nu inteleg ce se intampla in Bucuresti. Asa cum spuneam si saptamanile trecute, avem o conducere lamentabila, iar decizia de astazi este confirmarea caracterului lamentabil al acestei conduceri care ne dirijeaza direct spre un dezastru inca si mai mare decat cel de la alegerile locale din Bucuresti’, a conchis Paleologu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.