Continua investitiile in spitalele brasovene, din banii CJ

Continua investitiile in spitalele brasovene, din banii CJ

0 352

In primavara vor incepe, in sfarsit, reabilitarile la corpul B al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta iar pana in vara vor fi finalizate si lucrarile la Maternitate. In premiera, cele 6 spitale aflate in subordinea consiliului judetean au incheiat anul trecut cu excedent bugetar

In primavara vor incepe, in sfarsit, reabilitarile la corpul B al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta iar pana in vara vor fi finalizate si lucrarile la Maternitate. In premiera, cele 6 spitale aflate in subordinea consiliului judetean au incheiat anul trecut cu excedent bugetar.
Dupa nenumaratele contestatii ale licitatiei de la Spitalul Judetean, contractul de 20 de milioane de lei a fost semnat iar lucrarile vor putea incepe din primavara.
Consiliul judetean ia in calcul chiar si contructia unui alt corp de cladire din fonduri proprii daca nu se va putea aplica pe una din axele de accesare cu fonduri europene. Si la maternitate va fi anul acesta santier.
Corpul vechi al cladirii cumparat in 2013 va fi reabilitat cu fonduri de la Banca Mondiala. In plus, anul trecut s-a reusit achizitia de aparatura speciala pentru a putea deschide din primavara si centrul de transplant renal.spital asistente1
2015 a fost si primul an cand toate spitalele au incheiat anul fara arierate. Din economiile facute managerii vor putea face investitii in aparatura medicala. Potrivit Marianei Ciju, consilier judetean, presedinte Comisia de Sanatate din CJ, au fost realizate sume importante in excedentul bugetar; numai Spitalul clinic judetean de urgenta are un excedent pe care nu l-a avut niciodata, de 12 milioane.
Pentru 2016 comisia de sanatate a consiliului judetean asi propune sa definitiveze strategia pe sanatate. In plus, dupa preluarea stationarelor Astra si Tractorul de la Primaria Brasov, se lucreaza la o reorganizare a tuturor sectiilor astfel incat activitatea medicala sa fie cat mai concentrata.
Vesti bune si pentru bolnavii de cancer: din 2017 si la Brasov va functiona un accelerator de particule.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.