Contestatii in grup la Honterus

Contestatii in grup la Honterus

0 181

Examenul de bacaleureat provoaca un adevarat scandal la Brasov. Este vorba despre un grup de elevi si profesori ai Colegiul Johannes Honterus care, dupa afisarea rezultatelor provizorii de la exmen, s-au declarat revoltati. Principala nemultumire a fost cauzata de notele obtinute la proba la alegere din aria curriculara. Este vorba despre materiile chimie organica si anorganica care au fost sustinute, miercuri, in limba germana.
Profesorul Mihai Parvulescu, diriginte al uneia dintre clasele a XII-a, a declarat, in presa brasoveana, ca elevii au primit cu intarziere subiectele, la chimie organica si anorganica, si ca problama a fost agravata de faptul ca au fost diferente intre enuntul problemelor din varianta in limba romana si traducerea in limba germana.
„Pentru ca au fost niste copii exceptionali cu rezultate foarte bune la invatatura au reusit sa se descurce si sa deduca, de fapt, enuntul problemelor. Spre exemplu, intr-o varianta aparea elementul carbon, iar in traducere un element chimic diferit, ceea ce schimba cu totul continutul problemei. Mediile sunt destul de bune, dar acesti copii au fost dezamagiti de ceea ce s-a intamplat si vor o reparatie pe plan moral”, a declarat in presa brasoveana dezamagit profesorul.
O probleme cu care elevii brasoveni care studiaza in limba germana este faptul ca, la Brasov, nu exista inspectori de specialitate in limba germana pentru fiecare disciplina.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.