Containere anti-urs in Racadau

Containere anti-urs in Racadau

0 918

Actiunea de instalare a unor containere speciale, anti-urs, in cartierul Racadau din Brasov, este pe sfarsite. Cunoscut pentru raitele pe care le dau ursii in cautarea de hrana printre resturile menajere de la ghenele de guni, cartierul Racadau a intrat in atentia autoritatilor, care au luat mai multe masuri in intentia de a opri animalele de la astfel de vizite.


Pana acum, instalarea acestor containere ecologice anti-urs s-a dovedit ideea cea mai buna impotriva ursilor. Au fost montate 10 astfel de containere, insa firma Urban, care se ocupa cu salubrizarea in zona, se gandeste la 15 bucati.


Un astfel de container cilindric ecologic are o capacitate de 3,3 metri cubi si este ingropat la aproape doi metri in pamint. Pretul ajunge la aproximativ 3.000 euro bucata. Se pare ca aceasta masura s-a bucurat de mai mult succes, deoarece containerele sunt construite dupa principiul termosului, prin urmare nu apar mirosuri iar fermentatia gunoiului este impiedicata chiar si pe timpul verii.


In viitor, se doreste instalarea catorva astfel de recipiente si in cartierele Noua si Schei, alte zone vizitate de animalele infometate.


?


Intre timp, la Rezervatia Naturala de la Zarnesti au mai fost adusi doi ursi. Unul dintre ei a sfasiat, zilele trecute, mana unui copil de numai 12 ani. Ursii au fost adusi de la o gradina zoologica improvizata de langa Miercurea Ciuc, unde erau tinuti in cusca. In Rezervatie, ursii vor avea parte de tratamente speciale: vor fi periati pe dintii, vor fi curatati in urechi iar masculul va fi castrat.


?


In curand toti ursii din Rezervatia de la Zarnesti vor putea fi vazut pe internet. Asta, deoarece exista in plan instalarea unor camere de luat vederi in rezervatie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.