Consumul necontrolat de antibiotice determina aparitia cancerului la san

Consumul necontrolat de antibiotice determina aparitia cancerului la san

0 84

De multe ori se intampla ca atunci cand ne curge nasul sau tusim putin sa apelam imediat la cutia cu antibiotice, convinsi ca vom scapa de boala in timpul cel mai scurt cu putinta.
Asa se intampla ca romanii, total needucati in ceea ce priveste farmacia propriei case, isi umplu rafturile cu tot felul de pastile pe care le administreaza lor si celor din jur, adesea, fara discernamant.
Folosirea pe scara larga a antibioticelor a fost determinata de faptul ca acestea reprezinta acele substante terapeutice sintetice sau semisintetice care sunt utilizate impotriva infectiilor determinate de diversi agenti patogeni , cunoscuti , in limbaj uzual , sub denumirea de microbi. Cu toate acestea, utilizarea lor in cantitati prea mari, nerecomandate de medic, duce la aparitia unor efecte secundare extrem de nocive pentru organism. Principalul efect negativ este atacarea sistemului imunitar.
Dupa cum se stie, orice boala poate fi combatuta cu forte proprii, ceea ce inseamna ca este nevoie de nasterea de anticorpi specifici, iar acest lucru necesita la prima infectie 3-5 zile. Sistemul imunitar il va recunoste rapid si in maxim 1-3 zile va reactiona prin activarea acestor anticorpi care lupta cu boala..
Asadar, administrarea unui antibiotic neadecvat si in doze insuficiente, fara a sti cu precizie care este microbul , va duce in scurt timp la nasterea de tulpini rezistente de microbi, dar va duce si la starea de “ dismicrobism “ – adica se va elibera teritoriul pentru alti microbi – poate mai violenti .
Asociatia Americana de Medicina a lansat recent un semnal de alarma. Antibioticele ar putea fi vinovate de aparitia cancerului de san.
Studiul a fost efectuat pe un esantion de aproximativ 10.000 de femei din statul Washington pe o perioada de 19 ani. Astfel 2.266 de femei bolnave de cancer de san si 7.953 de femei sanatoase au participat la aceasta ampla ancheta.
Rezultatele au fost alarmante . Femeile care au luat antibiotice mai mult de 500 de zile pe parcursul unei perioade medii de 17 ani prezinta un risc dublu de a dezvolta cancer de san, comparativ cu cele care nu au urmat asemenea tratamente .
In consecinta, femeile trebuie sa evite pe cat posibil automedicatia.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.