Consultații gratuite din partea pediatrilor în școlile din județul Brașov

Consultații gratuite din partea pediatrilor în școlile din județul Brașov

Vizați sunt elevii din învățământul primar din municipiu dar mai ales din comunitățile rurale, acolo unde părinții își permit cu greu un drum la oraș pentru un consult de specialitate

Comisia de Sănătate a Consiliului Județean lucrează la un protocol împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și Spitalul Clinic de Copii pentru identificarea timpurie a diferselor afecțiuni de care suferă școlarii brașoveni. Vizați sunt elevii din învățământul primar din municipiu dar mai ales din comunitățile rurale, acolo unde părinții își permit cu greu un drum la oraș pentru un consult de specialitate.

Copiii se confruntă cu diverse afecțiuni care, nedepistate la timp le pot afecta, de multe ori irecuperabil, sănătatea. Obezitatea, scolioza sau tulburările de vedere sunt doar câteva din bolile copilăriei.

Pentru a le depista din timp consilierii județeni din Comisia de Sănătate au primit sprijinul voluntar al medicilor de la Spitalul de Copii care s-au oferit să consulte gratuit elevii brașoveni.

Recomandărilor lor vor ajunge, prin intermediul învățătorilor, la părinți, care vor decide dacă vor merge mai departe la consult cu copilul.

17 medici de diferite specializări și-au dat deja acordul pentru a oferi astfel de consultații însă este posibil ca numărul lor să crească până ce protocolul se va definitiva.
Conștienți că nu toţi elevii vor putea fi examinaţi de medici, membrii Comisiei de Sănătate a Consiliului Județean vor să prelungească ulterior protocolul.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.