Consultari pentru strategia post-aderare

Consultari pentru strategia post-aderare

0 245

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu ii va invita miercuri, 17 ianuarie, pe liderii partidelor parlamentare, la o reuniune pentru a discuta despre Strategia Romaniei pentru perioada post-aderare.

In prealabil, in cursul acestei saptamani, va avea loc o consultare la nivel de experti, la care vor participa specialisti din mediul academic, reprezentanti ai societatii civile, specialisti in afaceri europene si din domeniul economic. Acestia vor analiza proiectul propus de Guvern si vor prezenta propriile lor contributii la acest document.
Proiectul Strategiei Romaniei pentru perioada post-aderare elaborat la nivelul Guvernului a fost transmis liderilor partidelor parlamentare pentru analiza, in data de 20 decembrie 2006.
Premierul Calin Popescu-Tariceanu declara ca doreste realizarea unei dezbateri publice oneste asupra Strategiei post-aderare, la care sa participe si sa isi aduca contributia puterea, opozitia si societatea civila. Strategia pentru perioada post-aderare trebuie sa fie un document asumat de intreaga societate, de aceea consensul asupra directiei strategice pe care o va urma Romania in Uniunea Europeana este necesar, a afirmat seful Executivului, cu prilejul discursului sustinut in plenul Parlamentului in data de 20 decembrie 2006.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.