Constructia si reabilitarea a 84 de campusuri scolare

Constructia si reabilitarea a 84 de campusuri scolare

0 110

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mihail Hardau, a sustinut in sedinta de miercuri, 28 februarie 2007, Memorandumul privind constructia si reabilitarea de campusuri scolare. Acest program se inscrie in obiectivele prioritare stabilite de strategia aprobata de guvern pentru perioada 2006-2008, si care prevede acces egal la educatie pentru toti elevii astfel incat sa se asigurare echitatea in procesul de invatamant, precum si imbunatatirea calitatii educatiei si formarii profesionale.


Programul de Campusuri Scolare va oferi comunitatilor locale unitati scolare multifunctionale, specializate, apte sa devina unitati complexe pentru educarea si pregatirea resursei umane solicitata pe piata fortei de munca.


Un astfel de campus scolar cuprinde: scoala propriu-zisa, spatii de cazare pentru elevi, cantina, baza de practica pentru meserii si specializari impuse de particularitatea zonei (ateliere scoala), baza sportiva (sala de sport si terenuri sportive) si spatii de cazare pentru cadrele didactice dotate si utilate corespunzator. Din cele 84 de campusuri scolare, 15 sunt obiective de investitii noi, 26 sunt reabilitari, iar 43 sunt extinderi si reabilitari.


Vor fi realizate in medie cate 2 campusuri pe judet, 13 in mediul rural si 71 in mediul urban. Amplasarea celor mai multe dintre acestea in mediul urban rezida din faptul ca acestea vin sa inlocuiasca acele cladiri care au fost retrocedate fostilor proprietari, in orase ca Arad, Oradea, Sibiu, Brasov, Timisoara, Iasi.


Programul de campusuri scolare a fost pregatit si demarat de Ministerul Educatiei si Cercetarii in anul 2006 cand au fost realizate proiectele pentru doua tipuri de campusuri, respectiv pentru scoli cu 10 sali de clasa si celelalte functiuni si 24 sali de clasa. Timpul de executie a acestor campusuri este de aproximativ 2 ani. De acest program vor beneficia circa 80-100.000 de elevi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.